Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Peste 12 milioane de lei, sechestru aplicat în cadrul dosarului în care este vizat Ion Druță

Peste 12 milioane de lei, sechestru aplicat în cadrul dosarului în care este vizat Ion Druță

30 Octombrie 2019 - 

Procuratura Anticorupție informează despre aplicarea sechestrului asupra bunurilor imobiliare și autovehicule în valoare de 12,8 milioane de lei, în dosarul pornit pe faptul îmbogățirii ilicite, în care figurează judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță. 

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, printre bunurile asupra cărora procurorii anticorupție au solicitat aplicarea sechestrului, se enumeră:

- 3 bunuri imobile (încăperi locative), situate în mun. Chișinău;

- 1 autoturism fabricat în anul 2016;

- alte 6 bunuri imobile (încăperi nelocative), mun. Chișinău. 

Toate fiind înregistrate pe numele persoanelor din familie și anturajul judecătorului.

Amintim că, la data de 23 septembrie 2019, pe numele judecătorului Ion Druță, Procurorul General interimar a pornit urmărirea penală în baza articolului 330/2 alin. (2) din Codul penal, pe faptul îmbogățirii ilicite.

Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat propripetățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.

Lasă un comentariu