Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Percheziții în Chișinău, în dosarul achiziționării celor 31 autobuze „Isuzu”

Percheziții în Chișinău, în dosarul achiziționării celor 31 autobuze „Isuzu”

05 Noiembrie 2019 - 

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP au desfășurat, marți, percheziții în cinci locații din Chișinău, în cauza penală privind licitația în cazul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al PCCOCS, în rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au făcut ridicări de documente privind procedura de licitație în cazul vizat, telefoane, dispozitive electronice de stocare a informației. Totodată, au fost identificate unele bunuri, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost procurate din venituri ilicite. Toate acestea vor fi examinate de către oamenii legii, în vederea stabilirii circumstanțelor pe faptul pretinselor încălcări sesizate de către Inspectoratul Național de Investigații al IGP, în privința persoanelor publice din Primăria Capitalei.

Ca urmare a sesizării depuse, a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu, adică folosirea intenționată de către o persoană publică a situației de serviciu, cu cauzarea de daune în proporții considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice – faptă care este comisă din interes material, în scopul realizării unor interese personale sau în interesul unei persoane terțe, soldată cu urmări grave. În prezent, procurorii PCCOCS asigură conducerea urmăririi penale în această cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă o amendă în mărime de până 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Lasă un comentariu