Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Procurorii anticorupție cer mandat de arest preventiv pentru fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă

Procurorii anticorupție cer mandat de arest preventiv pentru fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă

23 Noiembrie 2019 - 

Procurorii anticorupție vor cere, astăzi, aplicarea măsurii preventive - arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în privința fostului șef PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, reținut la 21 noiembrie 2019.

Nicolae Chitoroagă a fost pus sub învinuire, pe faptul îmbogățirii ilicite și audiat în calitate de învinuit, dar nu își recunoaște vinovăția. Acesta a solicitat, prin cerere scrisă, examinarea demersului privind aplicarea măsurii preventive în lipsa sa.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, temeiuri pentru înaintarea demersului sunt riscul de a împiedica buna desfășurare a mersului urmăririi penale și prevenirea săvârșirii de către învinuit a unei noi infracțiuni.

Examinarea demersului privind aplicarea măsurii preventive privative de libertate va avea loc în termen de 72 de ore din momentul reținerii, în cadrul Judecătoriei municipiului Chișinău, cu sediul Ciocana.

Reamintim că, Procuratura Anticorupție a pornit cercetările după ce s-a autosesizat în urma unei anchete realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice.

Lasă un comentariu