Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Noul procuror general Alexandru Stoianoglu a vorbit despre dosarele de rezonanță

Noul procuror general Alexandru Stoianoglu a vorbit despre dosarele de rezonanță

01 Decembrie 2019 - 

În cadrul interviului de la Consiliul Superior al Procurorilor, noul procuror general, Alexandru Stoianoglu , a vorbit și despre dosarele de rezonanță, printre care și cel legat de furtul miliardului.

Stoianoglu susține că cei care s-au ocupat până acum de ancheta legată de „furtul miliardului” nu mai au dreptul moral să gestioneze în continuare dosarul și că este nevoie de constituirea unei noi echipe de procurori și ofițeri de urmărire penală.
„Eu nu cunosc tot dosarul, dar am așa o impresie că investigarea cazului merge spre calea greșită și din acest punct de vedere este evident că investigarea a fost tergiversată. Nu cred că echipa actuală a procurorilor și a ofițerilor de urmărire penală au dreptul moral să continue investigarea dosarului. Nu am încredere în așa procurori. De aceea, primul pas ar fi înlăturarea procurorilor de investigare a dosarului și formarea unei echipe noi de procurori și ofițeri de urmărire penală. Al doilea pas este să adresăm instituțiilor internaționale un apel de ajutor pentru stabilirea beneficiarilor banilor care au fost furați și solicitarea privind acțiuni concrete pentru întoarcerea banilor. Al treilea pas: trebuie să ridicăm și să analizăm dosarele care au fost clasate și expediate în judecată pe cele ce țin de nerambursarea creditelor. Al patrulea pas, și cred că cel mai important, noi trebuie să responsabilizăm colaboratorii băncilor”, a declarat Stoianoglo în timpul probei interviului de la CSP, înregistrarea căruia a fost făcută publică sâmbătă, 30 noiembrie.

Lasă un comentariu