Evenimentul zilei

Vi02212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală demisionează de la Curtea Supremă de Justiție

Judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală demisionează de la Curtea Supremă de Justiție

12 Decembrie 2019 - 

Ion Druță și Oleg Sternioală demisionează din funcția de judecători ai Curții Supreme de Justiție. Cererile de demisie urmează a fi aprobate la ședința de mâine a Consiliului Superior al Magistraturii.

Magistratul Ion Druță este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.
Potrivit legii, dacă instanța îl va găsi vinovat de fapta incriminată, judecătorul CSJ riscă o amendă în mărime de până la 500 mii lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
Oleg Sternioală este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, caracterizată prin tăinuirea și deghizarea naturii, originii, amplasării, dispunerii, transmiterii, deplasării proprietăţii reale a bunurilor ori a drepturilor aferente de către o persoană care ştie sau trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite. Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost permisă percheziționarea, reținerea și arestarea lui Oleg Sternioală.

Lasă un comentariu