Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Curiozitati Informații FALSE care au făcut senzație: CE înseamnă de fapt culorile de pe tuburile de pastă de dinți

Informații FALSE care au făcut senzație: CE înseamnă de fapt culorile de pe tuburile de pastă de dinți

06 Iunie 2018 - 

O mulţime de oameni obişnuiau să-şi cumpere produsele în funcţie de tabelele făcute pentru a prezenta semnificaţia culorilor de pe tuburile pastei de dinţi. Ani de zile, pe Internet a circulat o veritabilă teorie a conspiraţie legată de aceste „coduri”.

În partea de jos a pastei de dinţi, la îmbinarea tubului, puteţi vedea un pătrăţel sau o liniuţă colorată. Asta pentru că verdele însemna un produs „100 la sută natural”, deci sănătos, albastru reprezenta „80 la sută natural, 20 la sută sintetic”, roşu era o combinaţie între „50 la sută natural şi 50 la sută chimic”, iar negru însemna „pur chimic”, ca atare ceva toxic.

Ei bine, ca multele informaţii care circulă online, avem în faţă un mare fals. Culorile de pe pasta de dinţi nu au nicio legătură cu calitatea produsului, potrivit adevarul.ro, citat de exquis.ro. Este pur şi simplu rezultatul procesului de producţie a tuburilor. Mai exact, pătratul sau linia de culoare verde, roşu, albastru, negru (ba chiar şi cu galben sau alte culori), arată maşinii de ambalare unde trebuie tăiate tuburile.

Mai mult, aceste semne se regăsesc şi pe alte produse cosmetice.

 

Lasă un comentariu