Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Curiozitati Vezi de ce a primit amenda record de 5 miliarde de dolari Facebook-ul

Vezi de ce a primit amenda record de 5 miliarde de dolari Facebook-ul

25 Iulie 2019 - 

Facebook a fost amendată cu suma record de 5 miliarde de dolari pentru că a înșelat utilizatorii în privința capacității sale de a controla confidențialitatea informațiilor lor personale, potrivit unui comunicat publicat miercuri de autoritatea americană de reglementare.

Este vorba de cea mai mare amendă aplicată vreodată pentru încălcarea vieții private a consumatorilor și una dintre cele mai mari aplicate vreodată de guvernul american, indiferent de tipul infracțiunilor acuzate, notează Hotnews

În plus, autoritatea a impus crearea unui comitet independent pentru protejarea vieții private, „suprimând astfel controlul absolut al PDG-ului Facebook, Mark Zuckerberg, asupra deciziilor care afectează confidențialitatea utilizatorilor", potrivit comunicatului citat.

Membrii comitetului de protecție a vieții private trebuie să fie independenți și vor fi numiți de un comitet independent. Membrii nu pot fi concediați decât de o majoritate a membrilor consiliului de administrație al Facebook, precizează autoritatea de reglementare.

Rețeaua socială s-a angajat să adauge noi funcționalități care să permită utilizatorilor să controleze mai bine datele legate de viața privată la toate nivelele platformei și să furnizeze rapoarte regulate legate de riscuri, probleme și soluțiile aplicate pentru a asigura confidențialitatea informațiilor.

Comisia Federată de Comerț din SUA a anchetat peste un an rolul jucat de Facebook în scandalul care a implicat compania britanică Cambridge Analytica, ce a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump în 2016 și a deturnat date personale a zeci de milioane de utilizatori.

Ancheta autorității americane a căutat să determine dacă Facebook a încălcat un acord amiabil din 2012 în care se angaja să respecte datele personale și la transparență în ceea ce privește utilizarea lor.

 

Lasă un comentariu