Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Anunt Trafic îngreunat la vama cu Ucraina

Trafic îngreunat la vama cu Ucraina

27 Iulie 2019 - 

Pe traseul tranzit dintre punctele de trecere moldo-ucrainene s-a format un rând de aproximativ 40 de mașini la intrarea în Ucraina.

Trafic intensiv se atestă în punctul de trecere comun Palanca, tempul mediu de așteptare pentru traversarea frontierei este de 30 de minute. În aceste condiții, pe sensul de ieșire din țară sînt folosite toate benzile de circulație, dar și pusă în aplicare procedura ”Revers” - folosite pistele de control de pe direcția intrare în țară. Se menține trafic dificil a miijloacelor de transport de mare tonaj în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în România. Potrivit informațiilor, pe partea romînă s-au format mai multe coloane de autovehicule care așteaptă să intre în țara vecină, acest lucru a condus la apariția unui aflux de camioane și pe partea moldovenească.
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 67 956 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35 227 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova.
La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 37 675 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 16 043 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în RM – 8 237 traversări autovehicule. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: PTF Leușeni – 10 308 traversări persoane; PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 9 389 traversări persoane; PTF Sculeni - 6 637 traversări persoane; PTF Cahul – 5 912 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 5 623 traversări persoane; PTF Tudora – 5 348 traversări persoane; PTF comun Palanca - 5 034 traversări persoane.
Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere: - mărirea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control; - folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”; - menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației; - intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă: - verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. - tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rîndurilor. - îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere. - pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rînd cu alte tipuri de mijloace de transport. - în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sînt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717. - manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Lasă un comentariu