Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Anunt Ziua Națională a Vinului va fi organizată la Chișinău în zilele de 5 și 6 octombrie

Ziua Națională a Vinului va fi organizată la Chișinău în zilele de 5 și 6 octombrie

11 Septembrie 2019 - 

Ediția curentă a sărbătorii va fi mai extinsă ca spațiu și ca perioadă de desfășurare. Astfel, în premieră, pe 5 și 6 octombrie, Oraşul Vinului se va extinde dincolo de Piața Marii Adunări Naționale, cuprinzând Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, care va găzdui Şcoala Vinului și Curtea Țărănească.

Degustarea vinurilor va putea fi făcută în funcția de regiunea din care provin, standurile celor peste 65 de vinificatori fiind amplasate în baza hărții regiunilor cu Indicație Geografică Protejată.
Totodată, pe scena din strada pietonală „E. Doga” din Chișinău vor urca cei mai îndrăgiţi artişti autohtoni şi de peste hotarele țării: trupa „Via Dacă”, Pasha Parfeni, formaţia „Tharmis”, Lupii&Calancea Band, Dj Marcus Lower, LUIKU(Ucraina), Vița de Vie (România), Niko de Transilvania (România).
Startul sărbătorii va fi dat cu o săptămână mai devreme de vinăriile cu potențial oenoturistic din țară care își deschid ușile pentru oaspeți începând cu 28 septembrie și până pe 13 octombrie.
Vizitatorii Zilei Naționale a Vinului vor putea opta, ca și în anii precedenți, pentru achiziționarea unui Carnet al Degustătorului. Acesta va include informații despre vinăriile prezente la ZNV și vinurile oferite spre degustare, 12 tichete pentru degustare, programul celor două zile festive, reduceri pentru tururile vinicole din țară și pentru materialele promoționale, dar și bilete pentru călătoria cu transportul public.
În acest an, sărbătoarea va fi și mai prietenoasă mediului prin optimizarea consumului de energie electrică, utilizarea energiei regenerabile, reducerea cantității de deșeuri produse, colectarea separată a deșeurilor reciclare, utilizarea unor materiale biodegradabile și a mobilierului ecologic.
Și în acest an, Ziua Națională a Vinului devine un eveniment internațional. Pentru al doilea an consecutiv, comuna Snagov din România va găzdui, în perioada 14-15 septembrie, Ziua Vinului Moldovenesc. Evenimentul va reuni sub brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” 26 de vinificatori. Ziua Vinului Moldovenesc va fi marcată și la Iaşi, între 21-22 septembrie, dar și la Baia Mare în data de 28 și 29 septembrie. Startul sărbătorii a fost dat în Belarus, unde Vinul Moldovei a fost celebrat pe parcursul weekend-ului trecut.

Lasă un comentariu