Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție România Klaus Iohannis continuă consultările în vederea formării unui nou guvern

Klaus Iohannis continuă consultările în vederea formării unui nou guvern

15 Octombrie 2019 - 

La București, președintele Klaus Iohannis continuă consultările cu partidele parlamentare, privind formarea unui nou guvern, după demiterea săptămâna trecută a guvernului social-democrat prin votul de neîncredere al Parlamentului.

Se pare că Uniunea Salvați România nu este dispusă să intre la guvernare, cerând alegeri anticipate, respinse până acum de restul partidelor din fosta opoziție. Și acestea pun condiții, unele contradictorii, pentru a susține un eventual guvern liberal: UDMR nu vrea alegeri în două tururi pentru primari, ALDE se opune ca Secţia Specială pentru magistraţi să fie desfiinţată, iar Partidul Mișcarea Populară cere un minister special pentru relațiile cu Republica Moldova.
„Am reiterat, cu această ocazie, prioritățile PMP în perspectiva susținerii noului guvern: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, necesitatea de a reduce numărul de parlamentari la 300 sau înființarea unui Minister pentru Relația cu R. Moldova” a scris în ajunul consultărilor Eugen Tomac, președintele PMP.

Lasă un comentariu