Evenimentul zilei

Sam08192017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
18 Aug 2017
by  - 
Publicat în Social

În premieră, un agent economic va fi pedepsit contravențional pentru încălcarea legislației muncii și achitarea salariului fără reflectarea acestuia în evidența contabilă.

18 Aug 2017
by  - 
Publicat în Social

Gata cu rândurile unice pentru persoanele care primesc colete. De astăzi, 18 august, coletele internaționale, pachetele poștale și scrisorile recomandate vor putea fi ridicate de la oficiile poștale din sector.

17 Aug 2017
Publicat în Social

Începând cu 18 august curent, pe întreg teritoriul ţării, sub patronajul Guvernului, se vor desfășura evenimente festive, activități artistice și sportive dedicate Zilelor Diasporei în Republica Moldova. 

16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Social

Locuitorul raionului Ungheni, care acum trei luni şi-a ucis în bătăi fetiţa pentru că plângea a fost condamnat la 15 ani închisoare.

15 Aug 2017
by  - 
Publicat în Social

Grupurile de producători care își desfășoară activitatea în domeniul horticol vor putea solicita, în perioada 15 august – 1 noiembrie anul curent, finanțare nerambursabilă de până la 350 de mii de dolari pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului post-recoltă (linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific etc.).

15 Aug 2017
by  - 
Publicat în Social

În contextul reformei administrației publice centrale, efectivul limită al aparatului central al Ministerului Justiției se mărește cu aproape 20 de unități. Acesta va constitui după reorganizare un număr de 160 de unități de personal, inclusiv cel de deservire, față de 141, care este în prezent. Un proiect de hotărâre cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, este suspus consultărilor publice, transmite IPN.

15 Aug 2017
by  - 
Publicat în Social

Un lot de 150 de calculatoare va ajunge la începutul lunii septembrie în Republica Moldova din Coreea de Sud. Acestea vor fi repartizate instituțiilor de învățământ care au deficit de calculatoare și vor fi utilizate în procesul educațional al elevilor. Donația este parte a unui memorandum de colaborare semnat acum doi ani, între cele două state, care prevede un ajutor total de 450 de calculatoare.

14 Aug 2017
Publicat în Social

Furnizorul de apă din Chișinău anunță pentru marți, 15 august, sistări temporare în alimentare pe mai multe străzi din capitală, dar și din suburbiile Dumbrava, Sângera și Ghidighici. 

12 Aug 2017
Publicat în Social

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi intră de luni, 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, numit în popor și Postul Sfintei Marii. Acesta ţine până pe 28 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului.

11 Aug 2017
Publicat în Social

Programul de lucru al Serviciilor publice de pașapoarte românești va fi modificat pentru a veni în sprijinul populației, dar mai ales pentru prevenirea aglomerației din ziua de miercuri, prima zi lucrătoare după minivacanța de Sfânta Maria, a declarat șeful Direcției Generale de Pașapoarte, Catela-Claudia Vasile.

11 Aug 2017
Publicat în Social

O inițiativă de modificare a procedurilor interne ale activității penitenciarelor, elaborată de Ministerul Justiției, a fost aprobată de Guvern. Astfel, deținuții vor obține mai simplu permisiunea de a efectua convorbiri telefonice, de a avea întrevederi de lungă durată și de a se deplasa fără escortă în anumite cazuri.

10 Aug 2017
Publicat în Social

Antalya este cea mai însorită regiune turcească, binecuvantată cu peste 300 de zile senine pe an. Își așteaptă turiștii cu plaje aurii cu nisip fin, ape cristaline și o linie de coastă întesată de hoteluri exclusiviste. Poziționată la adăpostul Munților Taurus, Antalya îmbină verdele luxuriant al pădurilor de pini, decorate cu mici cascade și lacuri cristaline, cu viața de noapte fulminantă și atmosfera medievală a orașului vechi Kaleici.

09 Aug 2017
Publicat în Social

După ce, acum două săptămâni, prețurile plafon la benzină și motorină au fost majorate cu 20 de bani și, respectiv, 22 de bani, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat pentru următoarele două săptămâni prețuri mai mari. 

08 Aug 2017
Publicat în Social

Puțin peste 36% din respondenții unui sondaj realizat de compania Focus Consulting se declară cetățeni fericiți. Alți 24,26% susțin că mai degrabă sunt fericiți, iar 16,15% se declară nefericiți. 9,42% din intervievați au declarat că sunt aproape nefericiți, iar alți 14% încă nu au decis dacă să fie fericiți sau nu prea, așa că nu au răspuns la întrebarea dacă se consideră fericiți.

Pagina 1 din 87