Evenimentul zilei

Ma02192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
15 Feb 2019
Publicat în Social

La evenimentul de deschidere a participat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a subliniat că noua structură va activa în subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului și presupune oferirea asistenței copiilor depistați în situații de risc.

15 Feb 2019
Publicat în Social

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România și-au oficializat angajamentul de modernizare a punctelor de trecere "Sculeni-Sculeni", "Leușeni-Albița" și "Giurgiulești-Galați". Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu au semnat, ieri, la București, Acordul de Parteneriat privind implementarea proiectului de reabilitare a respectivelor posturi de frontieră.

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Social

Un centru menit să ofere asistență informațională și psiho-pedagogică copiilor aflați în situație de risc va fi lansat în municipiul Chișinău. 

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Social

Sistemul Informațional Automatizat Asistența Medicală Primară (SIA AMP) și Sistemul Informațional Automatizat Asistența Medicală Spitalicească (SIA AMS), deținute de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), vor fi preluate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), potrivit unui proiect de decizie a Guvernului, expus de pentru consultări publice.

13 Feb 2019
Publicat în Social

În data de 15 februarie, la ora 10:00, la Chișinău va avea loc deschiderea centrului de zi pentru copiii fără adăpost. Aceștia vor avea posibilitatea să ia aici masa, să facă o baie, să-și spele și să-și schimbe hainele. Totodată, copiii vor primi asistență psihologică și pedagogică.

13 Feb 2019
Publicat în Social

Din bugetul municipal vor fi alocate 80 de milioane de lei pentru procurarea autobuzelor.

12 Feb 2019
by  - 
Publicat în Social

Patru bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 69 de ani, au murit din cauza complicațiilor cauzate de gripă, în săptămâna 4-10 februarie. Victimele sunt din Chișinău, Ungheni, Taraclia, Strășeni, Briceni, Hâncești și Edineț și nu erau vaccinate împotriva gripei sezoniere. 

11 Feb 2019
Publicat în Social

Directorii de grădinițe, școli și colegii vor primi salarii mai mari, în medie cu 1000-1200 de lei. Executivul a aprobat astăzi modificările necesare pentru a motiva unele categorii de angajați, salariile cărora nu au fost majorate în urma implementării noii legi cu privire la salarizare.

11 Feb 2019
Publicat în Social

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menționat că în ultima săptămână a primit peste o sută de mesaje de la părinți și a prezentat dovezi cum directorii de instituții solicită bani.

11 Feb 2019
Publicat în Social

Astăzi, Guvernul a aprobat hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Bank of Communication Со., Ltd. Shandong Provincial Branch, privind proiectul „Modernizarea şi construcția drumului național M2, Drumul de centură al mun. Chișinău, sectoarele nr. 2, nr. 3 şi nr. 6”, care prevede reabilitarea a circa 50 km de drum.

10 Feb 2019
Publicat în Social

Autoritățile au prezentat pentru consultări publice un proiect de hotărîre prin care se propune aprobarea obiectivelor, condițiilor parteneriatului public-privat (PPP) și a cerințelor generale privind selectarea partenerului privat în cadrul parteneriatului privind implementarea Sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranței Rutiere în Republica Moldova și cerințelor generale privind selectarea partenerului privat. 

10 Feb 2019
Publicat în Social

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României vor semna încă un protocol la Acordul de ajutor financiar nerambursabil semnat în 2010, care prevede inclusiv extinderea perioadei acestui document.

10 Feb 2019
Publicat în Social

În Chișinău se desfășoară activități intense în scopul echipării tuturor tipurilor de transport public cu sisteme GPS. Totodată, se prevede organizarea unui sistem de tichetare electronică și instalarea unui sistem de informare a populației cu privire la circulația transportului public.

Pagina 1 din 115