Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
24 Feb 2020
Publicat în Social

Drumul R34 Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești, cu lungimea de 83 de kilometri va fi reabilitat de o companie din Turcia – Insaat OZKA.

24 Feb 2020
Publicat în Social

Maxi-taxiurile nu mai au ce căuta pe străzile capitalei, iar primăria trebuie să găsească bani ca să cumpere autobuze.

23 Feb 2020
Publicat în Social

Asta spune fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a venit cu un apel către prim-ministrul Ion Chicu, solicitîndu-i să intervină.

23 Feb 2020
Publicat în Social

În 10 luni Uniunea Europeană va introduce un nou filtru de securitate pentru cetățenii a peste 60 de țări care se bucură în prezent de regimul fără vize în cazul călătoriilor scurte, inclusiv Republica Moldova, scrie mold-street.com.

22 Feb 2020
Publicat în Social

Pacienții internați la Institutul Mamei și Copilului vor beneficia de investigații de diagnostic și tratament la aparate de ultimă generație.

22 Feb 2020
Publicat în Social

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va procura, conform contractului de achiziții publice din 16 aprilie 2019, patru tipuri de ambulanțe (B 4x2, B 4x4, C 4x2 și C 4x4) de la companiile asociate turcești „Das Özel Sağlık Hiz. Ltd. Ști” și „Gizerler oto Motorlu Araçlar A.Ș.”. Valoarea contractului depășește 10,6 milioane de euro.

21 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Sistemul de alimentație a copiilor a rămas neschimbat din anul 2016, când a fost deschis un proces penal privind livrarea produselor expirate în școli și grădinițe. 

20 Feb 2020
Publicat în Social

Indicatorul a fost stabilit în conformitate cu media creșterii anuale a indicelor prețurilor de consum pentru ultimii trei ani.

20 Feb 2020
Publicat în Social

A fost definită noțiunea de „tânăr specialist”, precizându-se că de indemnizația stabilită prin Legea ocrotirii sănătăți vor beneficia și tinerii specialiști care și-au făcut studiile prin contract, dacă se vor angaja în baza solicitării ministerului de profil, transmite IPN.

19 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Școlile și grădinițele din municipiul Chișinău admit în continuare în alimentația copiilor produse alimentare neconforme și cu termenul de valabilitate expirat. Pe parcursul anului 2019, specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au identificat, în mai multe instituții de învățământ din Chișinău, pește cu paraziți, legume păstrate în condiții nepotrivite sau lapte și ouă cu termenul de valabilitate expirat, relatează IPN.

19 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

În anul 2019, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri noi de îmbolnăvire cu cancer. Printre cele mai răspândite tipuri de cancer sunt cel colorectal, mamar și de col uterin. Despre aceasta a anunțat directoarea Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, relatează IPN.

19 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Recenta hotărâre de Guvern privind indexarea de două ori pe an a pensiilor a provocat discuții aprinse între deputați. În timp ce parlamentarii socialiști consideră că formula este una corectă, deputații din opoziție sunt de părere că circa 400 de mii de pensionari vor beneficia de o indexare mai mică decât prevede proiectul privind indexarea pensiilor care a fost votat în Parlament în luna decembrie. Deputații democrații susțin că vor cere concretizări de la Guvern pe marginea acestui subiect, relatează IPN.

Pagina 1 din 130