Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
13 Dec 2018
Publicat în Social

 Calculatorul și internetul nu sunt doar pentru tineri. Se conving de asta mai mulți pensionari care, zilnic, vin la filialele Bibliotecii „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Chișinău pentru a afla secretele din domeniul IT. Unii o fac pentru a sta de vorbă cu nepoții, alții – pentru a fi în rând cu lumea. Bunicii sunt ajutați de bibliotecari, iar lecțiile sunt absolut gratuite.

11 Dec 2018
Publicat în Social

Susținerea persoanelor cu dizabilitați, a fetelor în domeniul IT sau a bătrânilor, rămași fără ajutor. Sunt câteva dintre proiectele de lungă durată pe care le desfășoară zeci de organizații de caritate britanice în țara noastră. 25 dintre acestea s-au reunit în cadrul Forumului Anual, la care au discutat, atât despre provocări, cât și despre progresele înregistrate în activitatea lor din Moldova.

08 Dec 2018
by  - 
Publicat în Social

Din 12 decembrie – până pe 22 decembrie, dar și pe 28 decembrie, autocarul Caravanei de Crăciun va porni zilnic, cu excepția zilelor de duminică, de la ora 09.00, din Piața Marii Adunări Naționale, către localitățile din țară. Caravana va ajunge la aproape 3000 de copii, relatează IPN.

08 Dec 2018
by  - 
Publicat în Social

Cea de-a 22-a ediție a Târgului Internațional de caritate de Crăciun, organizat de Clubul Internațional al Femeilor, va avea loc duminică, 9 decembrie, la Moldexpo. 

07 Dec 2018
Publicat în Social

În urma mai multor cereri din partea cetățenilor, începând cu 9 decembrie curent, trenul de pe cursa Chișinău – Socola (Iași) va efectua o oprire suplimentară și la stația Călărași.

07 Dec 2018
Publicat în Social

Șoferii care vor fi prinși beți la volan, vor rămâne, instant, fără permise de conducere. De pe data de 14 decembrie va intra în vigoare Legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

07 Dec 2018
Publicat în Social

Gruparea a fost anihilată de către ofițerii și procurorii moldoveni în comun cu angajații Serviciului Grăniceri din Ucraina și Polonia, cu suportul Europol.
Astfel, în localitatea Gierlachowo, Polonia, a fost deconspirată o fabrică clandestină de producere a țigărilor.

05 Dec 2018
Publicat în Social

Primăria Chişinău informează că locuitorii capitalei a căror apartamente sunt dotate cu plite electrice, conform proiectului inițial al blocului, vor beneficia de compensații de 25 % din costul facturii pentru energia electrică consumată. O decizie în acest sens a fost aprobată recent de Consiliul municipal Chișinău (nr. 8/43 din 27.11.2018). Potrivit documentul, achitarea plăților va fi asigurată pentru lunile noiembrie și decembrie a.c., transmite democracy.md.

05 Dec 2018
Publicat în Social

Accidentul s-a produs cu puțin timp în urmă, în apropiere de localitatea Pănășești, din raionul Strășeni.

05 Dec 2018
Publicat în Social

Într-o conferință de presă susținută la Chișinău, Excelența Sa a ținut să amintească ultimele acte aprobate de autoritățile de la București pentru simplificarea procedurilor care vizează obținerea de acte românești, inclusiv de către cetățenii R. Moldova.

05 Dec 2018
Publicat în Social

Asta, pentru că șoferii vor putea să se programeze pentru a trece vama. În acest sens, va fi creat un sistem automatizat, ce va reduce timpii de traversare a frontierei.

03 Dec 2018
Publicat în Social

Primarul interimar Ruslan Codreanu a raportat problema în cadrul ședinței operative de la Primărie. Edilul a precizat că sumele cu care ar fi plătiți „Moș Crăciunii” sunt prea mari și a propus Direcției Municipale Educație o alternativă în acest sens.

03 Dec 2018
Publicat în Social

Codul Contravențional a fost completat cu un nou articol în acest sens, care intră în vigoare la 9 decembrie.

Pagina 1 din 112