Evenimentul zilei

Vi01242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
22 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

Procesul de înregistrare a nașterii copilului se digitalizează, iar noul mecanism urmează să fie aplicat începând cu ianuarie 2020. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe a Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului, convocată la Guvern, relatează IPN.

18 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

Începând cu anul acesta, gravidele din regiunea transnistreană vor beneficia gratuit de servicii medicale în toate centrele medicale și spitale. Este vorba despre analizele obligatorii, investigații și medicamente pe toată durata gravidității și la naștere, relatează IPN.

18 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de rit vechi marchează astăzi, 18 ianuarie, Ajunul Bobotezei. În biserici de dimineață va fi săvârșită Sfânta Liturghie, după care se va face Agheasma Mare. Enoriași sunt chemați la biserică pentru a lua apă sfințită, considerată vindecătoare de diferite boli, relatează IPN.

17 Ian 2020
Publicat în Social

O spun locuitorii municipiului Chișinău care susțin că în perioada rece a anului acestea se scumpesc.

16 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

Peste 67% din populația țării cred că țara merge într-o direcție greșită și circa 22% cred că direcția este una corectă. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de Asociația Sociologilor și Demografilor, relatează IPN.

14 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

Peste 13 mii de contracte de dare în locațiune, chirie sau arendă a bunurilor imobile au fost înregistrate la Direcțiile deservire fiscală din teritoriul în care sunt amplasate, pe parcursul anului 2019. În consecință, la buget au fost încasate venituri în sumă de 22,7 milioane lei, depășind cu 6,3 milioane lei veniturile încasate în perioada similară a anului 2018, relatează IPN.

13 Ian 2020
Publicat în Social

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri au început să studieze conceptul acestei instituţii tehnice, cu consilierea conducerii Universităţii Tehnice din Moldova (UTM) şi Colegiului de Inginerie din Străşeni.

13 Ian 2020
Publicat în Social

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că 24 069 de beneficiari pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente.

12 Ian 2020
Publicat în Social

Numărul cadrelor didactice a scăzut considerabil, astfel încât astăzi unui profesor îi revin 12 elevi, cu unul mai mult decât anul precedent, iar tinerii constituie aproape 10 la sută din totalul cadrelor didactice, arată datele publicate recent de Biroul Naţional de Statistică.

11 Ian 2020
Publicat în Social

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut vineri, 10 ianuarie, pentru 72 de ore.

09 Ian 2020
Publicat în Social

Din 2021, cetățenii Republicii Moldova care vor dori să călătorească în spațiul Schengen și în alte țări din Uniunea Europeană vor trebui să se înregistreze în sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS). De asemenea, aceștia vor trebui să achite o taxă de €7.

09 Ian 2020
Publicat în Social

În curând am putea achita pentru o călătorie cu microbuzul în capitală, prețul de șase lei în loc de trei.

07 Ian 2020
Publicat în Social

În următoarele zile vor evolua orchestre de muzică populară, formații legendare, iar după încheierea programului artistic scena mare se va transforma într-un cinematograf în aer liber.

06 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

„Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători religioase din cursul anului bisericesc”. 

Pagina 1 din 128