Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Izolatoare de detenție provizorie vor fi reparate cu susținerea UE

Izolatoare de detenție provizorie vor fi reparate cu susținerea UE

19 Iunie 2017 - 

Cel puțin 15 izolatoare de detenție provizorie din cadrul unităților teritoriale ale Poliției urmează a fi renovate. La fel, vor fi achiziționate minimum 25 de unități de transport specializate pentru transportarea persoanelor aflate în custodia Poliției.

Totodată, vor fi reparate circa 100 de celule, precum și instruiți în materie de respectare a drepturilor omului minimum 200 de angajați. Acţiunile se regăsesc într-un proiect prezentat spre dezbateri publice de către Ministerul Afacerilor Interne, transmite IPN.

Acţiunile vin în contextul semnării Acordului de finanțare pentru reforma Poliției între Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, prin care Guvernul Republicii Moldova s-a angajat să realizeze un șir de activități, printre care și îmbunătățirea condițiilor de deținere a persoanelor față de care a fost dispusă aplicarea măsurilor procesuale de constrângere prevăzute de Codul de Procedură Penală și Codul Contravențional.

În lista acţiunilor propuse spre implementare se regăseşte şi modulul „E-Reținere”, pentru monitorizarea persoanelor pe perioada aflării în custodia Poliției. Planul de acțiuni privind reducerea relelor tratamente, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodia Poliției este prevăzut pentru anii 2017 – 2020. Suma totală a contribuției UE alocată pentru implementarea acestui obiectiv reprezintă 85,2% din cuantumul resurselor financiare necesare. Deficitul de resurse financiare urmează a fi acoperit din proiecte de asistență externă, donații și alte surse prevăzute de lege.

Lasă un comentariu