Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pot fi ridicate începând de astăzi

Indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pot fi ridicate începând de astăzi

18 Septembrie 2019 - 

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunţă beneficiarii de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă că  le pot ridica, începând cu 18 septembrie. 

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, pentru plata indemnizațiilor acordate beneficiarilor care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie și august anul curent CNAS a transferat circa 8,2 milioane de lei. Pentru a ridica sumele, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social sau, după caz, la orice oficiu poștal.

Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, ÎS „Poşta Moldovei”.

Indemnizația pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obișnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează și se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a șasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea și plata indemnizațiilor se efectuează de Casa Națională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.

 

Lasă un comentariu