Evenimentul zilei

Joi04092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Fosta ministră a sănătății: „Încălcările sunt foarte grave în achiziția celor 168 de ambulanțe”

Fosta ministră a sănătății: „Încălcările sunt foarte grave în achiziția celor 168 de ambulanțe”

05 Februarie 2020 - 

Fosta ministră a sănătății în Guvernul condus de Maia Sandu, Ala Nemerenco, susține că în cazul achizițiilor celor 168 de ambulanțe făcute recent există încălcări foarte grave. 

 

Potrivit ei, încălcări sunt atât la formarea caietului de sarcini, cât și la standarde, costul de achiziție, procedura de achiziție. În plus, calitatea ambulanțelor lasă mult de dorit, este de părere Ala Nemerenco, relatează IPN.

Potrivit ei, a fost ales câștigătorul dintr-un singur participant, deși nouă companii au procurat documentele de tender. „Vizavi de vehicul nu au existat obiecții, dar vizavi de echipament grupul de experți a avut foarte multe obiecții. Însăși procedura de achiziții a fost incorectă: s-au schimbat pe parcurs caietele de sarcini, deși nu au dreptul”, a declarat fosta ministră la Cotidianul Live.

Potrivit ei, anunțul făcut de președintele Igor Dodon privind achiziția celor 168 de ambulanțe este făcut în contextul următoarelor alegeri prezidențiale. „Președintele nu are nicio treabă cu sistemul medical. Suntem în an electoral. Igor Dodon nu pierde nicio ocazie să demonstreze ce „tată” are țara noastră. Șeful statului chiar nu are nicio treabă cu ambulanțele”, a continuat fosta ministră.

În ianuarie, președintele Igor Dodon a anunțat că în următoarele luni în Republica Moldova vor fi livrate 168 de ambulanțe noi, care vor fi repartizate instituțiilor medicale din raioane. Autospecialele sunt procurate dintr-un credit BERD.

Lasă un comentariu