Evenimentul zilei

Mie04082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Furtuna a lăsat 112 de localităţi fără lumină, zeci de copaci doborâţi, case fără acoperişuri

Furtuna a lăsat 112 de localităţi fără lumină, zeci de copaci doborâţi, case fără acoperişuri

24 Februarie 2020 - 

Astfel, pompierii au fost solicitați pentru a defrișa copaci doborâți pe trasee din raionul Nisporeni, Călărași și Soroca.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru a debloca drumul local din orașul Durlești, după ce un arbore s-a prăbușit pe o stație de transport. Pompierii au reușit deblocarea promptă a drumului și a stației. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.
În satul Ţânţăreni din raionul Ialoveni vântul a dat jos un gard din piatră. Iar la Cahul, un gard din ţiglă metalică a căzut peste o maşină. Prăpăd a fost şi în regiunea transnistreană. La Rîbniţa, vântul a spart geamurile mai multor case, iar satul Tîrnauca a rămas fără curent electric, după ce un arbore a căzut peste firele de electricitate.
Totodată, punctele de trecere de tip debarcader Molovata, Soroca şi Cosăuți şi-au sistat temporar activitatea din cauza valurilor mari de pe Nistru. Călătorii sunt rugaţi să aleagă trecerea prin punctele de control din apropiere.
În după amiaza zilei de 24 februarie angajații IGSU au înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi din Anenii Noi.
Mai mult, rafalele de vânt au deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu 5 nivele din municipiul Ungheni. Potrivit informațiilor operative, în total au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie.
Tot vântul puternic a smuls circa 1000 metri pătraţi de țiglă metalică de pe acoperișul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Telenești. De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din municipiul Bălți.
La fața locului au fost convocate Comisiile pentru situații excepționale raionale care urmează să estimeze valoarea pagubelor materiale.
Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, 112 localităţi au rămas fără energie electrică, dintre care 80, în nordul ţării. În acest sens, oamenii sunt îndemnaţi să nu atingă firele electrice căzute.
"În cazul în care sunteţi martorul unei situaţii de avarie nu atingeţi cablurile căzute. Încercaţi să evitaţi zona periculoasă şi să o semnalizaţi cu ajutorul unor obiecte, pentru a-i avertiza şi pe alţii despre pericol. Anunţaţi serviciile specializate despre aceste cazuri şi indicaţi adresa exactă", a afirmat ofiţerul de presă al Premier Energy, Vasilii Gribincea.
În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, dar și în condiții meteorologice nefavorabile, salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate.
Lasă un comentariu