Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Directorul interimar al spitalului „Toma Ciorbă”: „În ultimele 24 de ore, 70 de cazuri de gripă au fost înregistrate în capitală”

Directorul interimar al spitalului „Toma Ciorbă”: „În ultimele 24 de ore, 70 de cazuri de gripă au fost înregistrate în capitală”

27 Februarie 2020 - 

În ultimele 24 de ore, s-au adresat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală peste 70 de persoane cu gripă, 27 dintre acestea au fost internate, a anunțat directorul interimar al spitalului, Sergiu Vasiliță, în şedinţa din dimineaţa zilei de joi a Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou. Persoane cu suspecție la Coronavirus nu au fost depistate, relatează Moldpres. 

 

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, la şedinţă reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului. Conform datelor prezentate, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Moldova constituie 19 991 (frontiera terestră cu România – 9 958 persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 6 791; frontiera aeriană – 3 242 de persoane, dintre care 745 au venit din Italia). 

La întrunire s-au discutat și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pe domeniul comunicării și instruirii suplimentare a personalului medical privind Coronavirusul de tip nou. Astfel, urmează să fie elaborate materiale suplimentare pentru distribuire la punctele de frontieră, precum și elaborat un spot video (cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății) ce va conține o instruire clară despre regulile de îngrijire a pacientului cu coronavirus la domiciliu.

La fel, va fi evaluată repetat asigurarea instituțiilor medico-sanitare cu echipamente medicale, în special în secțiile terapie intensivă, instruirea suplimentară a personalului medical și vor fi intensificate acțiunile de informare a populației.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 26 februarie 2020, au fost raportate 81 027 cazuri de infecție Coronavirusul de tip nou (COVID-19) (confirmate clinic și de laborator) și 2 763 decese, dintre care 2 716 în China, Hong Kong (2), Iran (15), Coreea (11), Italia (11), Filipine (1), Japonia (1), Franța (1), Taiwan (1), cazuri din contul transportului internațional (Japonia, 4).

Lasă un comentariu