Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Panorama VIDEO. „Aripi de înger” - Cine este Lorelai Moșneguțu, adolescenta fără mâini

VIDEO. „Aripi de înger” - Cine este Lorelai Moșneguțu, adolescenta fără mâini

19 Iunie 2017 - 

Viorica Pârvan, din Târgoviște, a ales să fie mamă nu pentru unul, ci pentru doi copii care nu sunt ai ei. Și care au și dizabilități grave. Unul dintre ei este Lorelai (Alberta Moșneguțu), fetița fără mâini care cântă cu o voce de înger și pictează cu picioarele. Adolescenta, care a fost abandonată de părinţi şi adoptată la vârsta de două luni, a reușit să câștige finala concursului de talente de la Pro Tv şi premiul de 120.000 de euro. Lorelai Moșneguțu, fata fără mâini care cântă la pian, care a uimit o țară întreagă de pe scena de la Românii au Talent, n-a vorbit 3 ani și nu a mers până la 4. Detalii incredibile din viața talentatei fetițe ies la iveală.

Media

Lorelai Moşneguţu a fost abandonată la naştere, iar la vârsta de 2 luni a fost luată în plasament, apoi adoptată de Veronica Pârvulescu, asistent maternal. A început să cânte la grădiniţă, iar la 7 ani a intrat la Şcoala Populară de Arte. Într-un an a obţinut 37 trofee şi 180 diplome, nu doar pentru muzică, ci şi pentru teatru şi creaţii literare. Cursurile de orgă le-a început în urmă cu trei ani, iar la şcoală este olimpică la Biologie şi Geografie.

La cea de a patra ediţie "Românii au talent“, Lorelai Moşneguţu a cântat la orgă folosindu-şi degetele de la picioare, dar şi cu vocea, melodia ”A million stars“ a Luminiţei Anghel. Adolescenta fără mâini a cucerit juriul şi publicului din primele clipe, ea fiind aplaudată şi încurajată de la început până la final. Pe locul doi s-a clasat grupul OK World Wide, iar pe locul trei, Fang Shuang.

Iată cine este Lorelai Moșneguțu cu adevărat:

A fost abandonată de mamă la naștere din cauza problemelor de sănătate pe care le avea

Medicii nu au crezut că va trăi mai mult de câteva zile

 

La 5 ani, când a început grădinița, știa deja alfabetul

”Mama Vio” i-a pus un creion între degetele de la picioare încă de la 6 luni și au început primele exerciții

Nu are mâini, dar scrie și cântă la orgă

Lorelai Moșneguțu, fata fară mâini care cântă la pian a reușit să ofere un moment unic pe scena Românii au talent, după ce a cântat vocal și la pian, cu degetele de la picioare, iar Mihaela Rădulescu a fost cea care a trimis-o direct în semifinală, apăsând golden buzz-ul.

A scris și a lansat deja 10 cărți de poezii

Pe lângă talentul său muzical, Lorelai a scris cărți, printre care „Zâmbet de înger”,  „Creștinarea lui Dracula în cetate” și “Eroii, iubirile mele”. Lorelai scrie cu degetele de la picioare, fie cu pixul pe hârtie, fie direct pe tastele laptop-ului, iar lipsa mâinilor nu o deranjează absolut deloc.

Participă la olimpiadele de biologie și geografie și are 50 de diplome şi 25 de trofee

 La şcoală este olimpică la Biologie şi Geografie

Are un videoclip filmat

A reușit ca la una dintre cele mai îndrăgite melodii ale ei - ”Aripi de înger”: ”Visez uneori ca am aripi de inger si pot sa zbor/ Zambele oamenilor imi dau aripi si pot sa zbor” - să-i facă videoclip.

La 10 ani era cea care îi încuraja pe militarii români

Ostași ai Armatei României de la Garnizoana Târgoviște au fost încurajați înainte de a pleca în Afghanistan

”Cad de zece ori și mă ridic de 20”

Este deviza după care se ghidează micuța

Lorelai are și o ”soră”, Ileana, care a fost diagnosticată cu sindromul Down

 Ambele micuțe au fost luate în plasament de ”mama Vio”. Femeia a decis să o înfieze pe micuţă. Ea a povestit că Lorelai nu a vorbit timp de trei ani şi nu a mers până la patru ani. „Mama Vio” este cea care a înscris-o pe micuță la Școala Populară de Artă, la canto și desen. „Am avut un vis în care Alberta era pe scenă și toată lumea era în picioare și o aclama și eu eram în dreapta ei și mi-am dat seama că Dumnezeu îmi dă mie această misiune“, povestea în trecut Viorica Pârvan, asistent maternal.

„Totul mi se pare ireal. Am crescut descoperind că adevăratele poveşti încep acolo unde se sfârşesc şi că cele mai frumoase sunt cele trăite, cele din viaţa noastră de zi cu zi: viaţa, izvorul tuturor poeziilor, poveştilor şi basmelor din întreaga lume! Basmul copilăriei mele a fost bunica mea, al cărei nume îl port cu mândrie şi dor. Mă fermecau povestirile ei, felul său de a le spune. Folosea cuvinte simple, pe înţelesul meu, dar pline de tâlc. Îmi amintesc cum spunea că: „Noi, oamenii, suntem, pe Pământ, oaspeţii lui Dumnezeu. El ţine în mâna dreaptă toate drumurile vieţii, pe care le uneşte, după voia sa, printr-o… poveste! Astfel începe povestea mea cu Lorelai”, spune „mama Vio”.

„Am aflat de la televizor că un copil s-a născut fără membrele superioare şi fără femur şi a fost abandonat în maternitate. Deşi avea deja două luni, nu se găsise nimeni să se ocupe de îngrijirea ei. A doua zi, împreună cu un reprezentant de la Protecţia Copilului, am mers la maternitate să o văd. În momentul respectiv, eu aveam deja o fetiţă, Ileana, cu Sindromul Down, eram specializată pentru copiii cu dizabilităţi”, a mai spus „mama Vio”.

Micuța i-a impresionat pe toți cu povestea ei de viață. Alberta Moșneguțu, sau Lorelai, cum îi place să fie numită, s-a născut fără mâini, fără femur la ambele picioare și încă de la naștere, copila a fost diagnosticată cu sindromul plurimalformativ.

A scris o scrisoare pentru fizicianul Stephen Hawking, cel mai mare savant din lume

„Domnule Stephen!

Mă numesc Alberta, alias Lorelei, din România, Târgoviște. Acesta este un orășel istoric, fostă cetate de scaun a țării, cunoscută că «Cetatea celor 33 de voievozi». Aici m-am născut, locuiesc și mă formez.

Am 10 ani și jumătate, sunt elevă în clasă a III-a, iubesc muzică, poezia, pictură, dar sunt preocupată de creații. Astfel, am obținut peste 35 de premii la diferite concursuri și simpozioane .

Am uitat să va precizez că sunt un copil special. Am venit pe lume fără membrele superioare și fără femurul de la membrele inferioare, dar nu-mi fac probleme, sunt o luptătoare! Asta nu m-a împiedicat că pe 29 martie 2013 să-mi lansez prima mea carte «Zambet de inger»-cu povești și poezii. Lansarea a fost un succes, mai ales că alături de mine a fost mamă, dar mai ales colegii de clasă care mi-au dat curaj și care m-au determinat să-mi stăpânesc emoțiile ce mă copleșeau. Atâtea televiziuni, presă, oameni cunoscuți, oameni necunoscuti…

Acum scriu la următoarea carte și va mărturisesc că unul din motivele pentru care scriu «Crestinarea lui Dracula în cetate» a fost dorință de a va demonstra d-voastră și celorlalți că religia este o mare filozofie indispensabilă vieții. Dacă eu, personal, iau nașterea mea că pe o stare de fapt și mă prețuiesc așa cum sunt, pentru d-voastră a fost mult mai greu. Știu că până la 21 de ani ați fost sănătos și de atunci duceți o luptă teribilă cu o boală rară. Cunosc această durere pe care-o trăiți minut de minut, dar noi suntem persoane speciale și va asigur că suntem iubiți de Dumnezeu! Simț că eu am o relație specială cu îngerul meu și mi-aș dori să primiți și d-voastră această iubire divină.

Nu vreau să va critic, departe de mine acest gând, dar consider că tot efortul depus pentru Acceleratorul de la Geneva a fost un fiasco, același lucru și cu crearea unui Univers în laborator-fără intervenția Divinității, sau, ultima variantă, că legile fizicii au fost suficiențe pentru crearea Universului. Ce să mai spun? V-ați supărat și pe Papă Ioan Paul al ÎI-lea în 1980, (Fie binecuvântat în ceruri!) când a sugerat oamenilor de știință că n-ar trebui să vorbească despre crearea Universului. Acum subliniați că este importantă explorarea Spațiului Cosmic, pentru că nu vom mai rezistă pe Pământ alți 1000 de ani. De ce să folosim atâția bani pentru experimente inutile, când ar putea fi redirecționați pentru utilarea spitalelor, reducerea mortalității, pentru diminuarea poluării, sărăciei, …, ….. , într-un cuvânt pentru salvarea acestei planete minunate!

Folosindu-vă inteligența puteți găsi soluții viabile în acest sens! Nu știu dacă exagerez, dar consider că cine nu crede în Dumnezeu, se crede el însuși Dumnezeu. Am să iau că exemplu o celebritate cunoscută ce se numește Emil Cioran. Iată o maximă scrisă de el: «a fi sau a nu fi, nici una, nici alta». I-am studiat copilăria. Se trăgea dintr-o familie de nobili, și cu toate că nu-i pot nega inteligență, avea înclinație spre agnosticism. Cu o bursă meritorie a făcut filozofia la Berlin, apoi s-a stabilit în Paris unde își are și mormântul. A fost un filozof de talie mondială, dar care, din teribilismul adolescentin a intrat în contradicție cu părinții săi și nu a respectat dogmele creștine.

D-le Stephen, «cele două mari aripi care-l ajută pe om să se înalte sunt gândirea și iubirea» spunea Victor Hugo. Eu le-aș înlocui cu iubirea de semeni și de Dumnezeu!

Domnule Stephen, însuși eleganță sau simplitatea gravitației newtoniene ar putea fi invocate cu suficiențe argumente pentru existența lui Dumnezeu. Dacă ne-am imagina de exemplu și universuri cu altfel de legi gravitaționale și cu interacțiuni planetare evident, ar fi mult mai haotic. Atunci este clar că în multe dintre aceste universuri, noi n-am putea există, și această din cauza haosului. Rezonanțele gravitaționale poate că nu doresc întru totul existența divinității, dar ele arată totuși, conform cuvintelor lui Eistein, că «desi subtil, Dumnezeu nu-i rauvoitor».

Știm cu precizie că toți oamenii simț cu tărie dorință de a trăi. Cei care ne sugerează uneori că moartea nu este altceva decât sfârșitul total și că personalitatea și sufletul nu supraviețuiesc, sunt incomozi. Dar cei care pun la îndoială ipoteză privitoare la Dumnezeu nu sunt neapărat atei. Ateu este cineva sigur că Dumnezeu nu există, cum afirmați și d-voastră. Eu nu am o asemenea dovadă, iar afirmațiile d-voastră mi se păr incerte. Întrucât Dumnezeu poate fi situat în vremuri și spații îndepărtate ori invocat în legătură cu niște cauze finale, pentru a fi siguri că un astfel de Dumnezeu nu există, trebuie să știm despre Univers mult mai multe decât știm acum.

În legătură cu originea religiei există mai multe de spus decât evident, aceste simple idei. Iată că am pornit pe un drum care cred că ne va duce în mod irevocabil spre stele – dacă nu cumva din cauza unei capitulări monstruoase-în față prostiei și a avariției, mai întâi ne vom distruge puțin câte puțin unii pe alții. Recentele descoperiri ale geneticii, privind existența unui genom în structură ADN-ului uman căruia îi corespunde funcția credinței, este relatată fascinant într-un volum al renumitului scriitor și critic de artă Radu George Serafim.

Cu dorința de a nu va fi reținut din timpul d-voastră prețios, mi-aș dori, dacă se poate, să-mi răspundeți, sau să aflu că nu mai negăti cu atâta vehemență existența lui Dumnezeu. Deviza mea, pe care aș fi încântată să o împărtășim , este:

Eu iubesc, eu , eu cred… Eu sunt fericit pe pământ.

Vă iubesc din suflet”,

Lorelei 

A participat la Next Star,  a câştigat ”Românii au talent”

 

 

Lasă un comentariu