Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Panorama VIDEO// O minge de foc a aprins cerul în noaptea de vineri spre sâmbătă, deasupra nord-estului Chinei

VIDEO// O minge de foc a aprins cerul în noaptea de vineri spre sâmbătă, deasupra nord-estului Chinei

14 Octombrie 2019 - 

Un obiect zburător neidentificat, cel mai probabil un meteor, a aprins cerul deasupra nord-estului Chinei în noaptea de vineri spre sâmbătă, relatează Space.com, citat de Agerpres.

Media

 

Imagini ale acestei mingii de foc au fost surprinse de camerele de supraveghere din regiune.

Meteorul a trecut prin atmosfera terestră în jurul orei 00:16, ora Chinei, şi a transformat noaptea în zi, conform televiziunii CCTV. Fenomenul a fost vizibil foarte bine deasupra oraşului Songyuan, din provincia Jilin. Fenomenul a fost observat şi din provincia vecină Heilongjiang.

Cercetători de pe Observatorul Muntele Purpuriu, din cadrul Academiei chineze de Ştiinţe, studiază înregistrările pentru a afla care a fost natura acestui fenomen. Deocamdată nu au fost găsite urme ale unui eventual impact al unui meteorit cu solul. Acest lucru vine în sprijinul ipotezei că ar fi fost vorba de un meteor care s-a dezintegrat complet în urma frecării cu straturile atmosferice ale Pământului.

Lasă un comentariu