Evenimentul zilei

Joi08222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Inundaţii devastatoare în provincia Fars din sudul Iranului

25 Martie 2019 - 

Cel puţin 17 persoane au murit şi alte 70 au fost rănite în viituri produse în provincia Fars din sudul Iranului, după inundaţii devastatoare în nordul ţării, a anunţat luni agenţia Tasnim, relatează Reuters.

Viiturile din sudul ţării s-au produs după câteva zile de inundaţii care au afectat mai mult de 56.000 de persoane ce trăiesc în 270 de sate şi orăşele din provinciile nordice Mazandaran şi Golestan de-a lungul Mării Caspice, a informat televiziunea publică iraniană.
'Cel puţin 17 persoane au murit şi 74 au fost rănite în viiturile din oraşul Shiraz... provocate de ploile torenţiale care au început dimineaţă', a declarat pentru Tasnim şeful serviciilor medicale de urgenţă ale Iranului, Pirhossein Kolivand, referindu-se la capitala provinciei Fars.
Două persoane au murit în provinciile Golestan şi Mazandaran din nordul ţării, au informat luni mass-media locale, relatează dpa.
Pirhossein Kolivand a afirmat că o persoană şi-a pierdut viaţa în Sarpol-e Zahab, în provincia vestică Kermanshah.
Din cauza ploilor torenţiale din întreaga ţară, autorităţile au emis avertizări de inundaţii şi pentru alte provincii, inclusiv pentru capitala Teheran.
Guvernatorul provinciei Fars, Enayatollah Rahimi, a declarat pentru televiziunea publică că situaţia este sub control şi echipe de salvare au fost trimise în zonele afectate de inundaţii.
'Îi sfătuiesc pe oameni să rămână în locuinţe pentru a nu fi răniţi', a spus el. 'Nivelul daunelor provocate de inundaţii urmează să fie stabilit', a mai spus el.

Lasă un comentariu