Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Gwyneth Paltrow a fost o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale comise Harvey Weinstein

12 Septembrie 2019 - 

Actriţa Gwyneth Paltrow a fost o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de Harvey Weinstein şi printre primele care şi-a relatat propria experienţă ziariştilor, în dorinţa ca şi alte femei să-i urmeze exemplul, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia, potrivit Agerpres.

Gwyneth Paltrow a fost semnalată ca o figură cheie în apariţia primelor informaţii în ziarul New York Times, care a denunţat în premieră o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva producătorului hollywoodian Harvey Weinstein.

Este ceea ce dezvăluie cartea „She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement” a ziaristelor Jodi Kantor şi Megan Twohey, autoare ale reportajului publicat pe 5 octombrie 2017 şi care a condus la prăbuşirea lui Weinstein şi lansarea mişcării #MeToo.

Potrivit celor două ziariste ale ziarului New York Times, Paltrow a fost o sursă timpurie şi crucială prin împărtăşirea propriei experienţe şi prin recrutarea altor victime ale magnatului hollywoodian.

Cele două autoare au mărturisit, într-un interviu acordat programului Today Show, că „Gwyneth a fost una dintre primele persoane cu care au vorbit la telefon şi care s-a arătat decisă să colaboreze la investigaţie”.

Actriţa care jucase în mai multe filme în baza sprijinului lui Weinstein, inclusiv în „Shakespeare in Love”, l-a acuzat pe producător de hărţuire sexuală. „Eram o copilă, eram pietrificată” de spaimă, a povestit ea.

După ce Brad Pitt, partenerul ei de atunci, l-a înfruntat pe Weinstein, ea s-a temut că îşi va pierde locul de muncă. „Am crezut că mă vor da afară”, a spus ea.

La rândul său, Weinstein a negat toate aceste acuzaţii de relaţii sexuale neconsimţite. Într-un comunicat publicat pe Deadline, unul dintre avocaţii lui a pus sub semnul întrebării afirmaţiile lui Paltrow că „locul ei muncă era pus în joc”.

„Provenea din elita Hollywoodului. Tatăl ei era un mare producător, iar mama o actriţă celebră, naşul ei este Steven Spielberg. Nu avea nevoie să facă filme cu Harvey Weinstein. Dar şi-a dorit acest lucru şi a câştigat multe premii inclusiv un Oscar cu acest filme, fiind cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood timp de un deceniu”, a precizat avocatul lui Weinstein. 

Lasă un comentariu