Evenimentul zilei

Mie04012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Nu, nu e o glumă: Astronauții au descoperit un organism extraterestru pe Stația Spațială Internațională

28 Noiembrie 2017 - 

Un inginer rus de pe Stația Spațială Internațională face o declarație incredibila.

Potrivit lui Anton Skaplerov, inginer pe Stația Spațială Internațională, în exteriorul acestei stații a fost descoperită o bacterie care nu provine de pe Pământ.

Bacteria nu se afla acolo atunci când stația spațială a fost lansată pe orbită, prin urmare, a apărut ulterior și provine din spațiu. Astfel, putem spune că este vorba de un organism extraterestru, scrie Daily Mail.

Din fericire, testele au arătat că nu este periculoasă pentru oameni și bacteria a fost trimisă deja pentru analize suplimentare, pe Pământ.

Bacteria a fost descoperită de astronauții care au preluat mostre de pe coca stației spațiale. Experimente anterioare au demonstrat că unele bacterii ajung de pe Pământ în spațiu și se fixează pe exteriorul stației spațiale.

Aici, ele pot supraviețui, pentru că își schimbă forma. Aceste concluzii sunt foarte interesante, pentru că oferă noi informații despre microorganisme.

Astronauții au făcut diferite teste și pe bacteria E.coli, ca să vadă cum se adaptează la condițiile din spațiu, cu gravitație zero. Astfel, ei au observat că bacteria a devenit mult mai rezistentă la antibiotice.

Deocamdată nu se cunosc prea multe informații despre noua bacterie descoperită pe stația spațială, însă este foarte posibil ca ea să nu provină de pe Pământ.

În prezent, la bordul Stației Spațiale Internaționale se află un echipaj format din doi astronauți americani și patru ruși.

Sursa: yoda.ro

 

 

Lasă un comentariu