Evenimentul zilei

Mie04012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Lucruri ciudate se pot întâmpla cât ești în comă și după aceea! Iată câteva cazuri incredibile

17 Iunie 2018 - 

De obicei, când o persoană e în comă înseamnă că viață ei a fost pusă în "așteptare" măcar pentru câteva zile. În cazuri extreme, însă, poate fi vorba despre câteva zeci de ani.

Dar în tot acest timp, se întâmplă lucruri, cu sau fără voia celui aflat în stare vegetativă. Iar câteodată îl implică și pe acesta.

Au intrat în Cartea Recordurilor

Două femei au reușit să între în Cartea Recordurilor în timp ce erau în comă, arată Listverse. Prima, Elaine Esposito, născută în Chicago, a intrat în comă la vârstă de 6 ani, în august 1941, după o operație de rutină, cea pentru scoaterea apendicelui inflamat. A rămas în această stare timp de 37 de ani, trei luni și 20 de zile. A murit în noiembrie 1978, că deținător al unui record mondial.

Recordul lui Esposito a rămas în picioare timp de aproape 30 de ani. O altă americancă, de această dată din Johnstown, Pennsylvania, l-a depășit, stand în comă timp de 42 de ani. A intrat în comă diabetică în ianuarie 1970, când era la liceu, dar a reușit să trăiască, chiar dacă în stare vegetativă, mai mult decât părinții săi, până în noiembrie 2012.

Limba străină învățată în comă?

Am auzit cu toții despre persoane care se trezesc din comă cu accent străin. Sunt situații neobișnuite, dar nu atât de rare, în care cei care au suferit o trauma la nivelul creierului încep să vorbească brusc cu o cadență distinctivă, specifică unei țări în care nu au fost vreodată.

Dar să te trezești că poți conversa într-o limba pe care nu ai studiat-o niciodată e cu adevărat ciudat. I s-a întâmplat americanului Reuben Nsemoh. La vârstă de 16 ani, a suferit un accident pe terenul de fotbal și a stat în comă timp de mai multe zile. Când s-a trezit, a început să comunice perfect în spaniolă și a ținut-o așa timp de mai multe ore. Cu cât a trecut însă timpul, cu atât această abilitate a început să pălească.

Dezamăgit că nu e Matthew McConaughey. Credea sincer că e

Cei mai mulți dintre noi ne-am gândit cum ar fi să fim în pielea unei vedete. Însă britanicul Rory Curtis a mers mai departe pe această pistă. În 2014, când s-a trezit dintr-o comă în care intrase după un accident de mașină și o rana masivă la cap, Rory era convins că e actorul Matthew McConaughey.

Când s-a zărit din greșeală în oglindă, la baie, și a văzut că nu arată deloc precum starul din "True Detective", n-a mai știut ce să creadă despre propria persoană.

Iar ciudățenia nu se oprește aici, semn că în creierul sau s-au întâmplat multe. Tot când s-a trezit din comă, medicii au observat cu uimire că vorbea fluent în franceză, deși studiase foarte puțin, superficial, în școală generală și uitase cam tot.

A devenit rege

Poveștile de succesiune de altădată, de acum câteva sute de ani, puteau fi subiecte de român. Regii erau asasinați cotidian, în luptele pentru putere, iar coroana revenea adesea unor copii de cinci ani, care mureau subit în urma unei răceli comune, la câteva zile după încoronare. Prin comparație cu acestea, ce se întâmplă acum în familia regală britanică e un pic cam plictisitor.

Dar și în vremuri moderne lucrurile se mai petrec câteodată ca în cărți sau ca acum sute de ani. În iunie 2001, din motive ce nu sunt nici acum clare, prințul moștenitor al coroanei Dipendra Bir Bikram Shah a deschis focul asupra părinților săi, regele și regina, chiar în Palatul regal Narayanhity.

În total, a omorât 11 persoane, inclusiv pe părinții săi. La final, a îndreptat arma către el și a tras. Însă ultima parte din plan nu i-a ieșit așa cum anticipase, el ajungând la spital, în comă, timp de mai multe zile. Partea ciudată e că, conform legilor din Nepal, el a moștenit titlul de rege de la tatăl sau, îndată ce acesta a murit. Timp de 54 de ore, Nepalul a fost condus de un asasin în masă în stare vegetativă.

A devenit obsedat de sex

De parcă să înțelegi forțele ce guvernează libidoul uman nu ar fi și așa suficient de dificil, elvețianul Angelo De Luca, în vârstă de 81 de ani, s-a trezit dintr-o comă de patru zile cu un apetit sexual greu de potolit.

Bărbatul căzuse dintr-un prun, în propria grădina, în 2010. După ce s-a trezit din comă, singură soluție a fost să meargă regulat la bordel. Asta până când fiul sau a văzut că cheltuise deja peste 5.000 de dolari și a făcut astfel încât tatăl sau să nu mai aibă dreptul să-și gestioneze finanțele. 

Sursa: ziare.com

 

 

Lasă un comentariu