Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la cea de a doua Ediție a „Festivalului Peștelui”

19 Mai 2017 - 

Amatorii de pește sunt așteptați din nou în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, unde va avea loc cea de-a doua ediție a ,,Festivalului Peștelui”. Evenimentul etno-gastronomic vizat va fi desfăşurat duminică, 4 iunie 2017, începând cu ora 10.00, pe Stadionul din localitate CS NOROC- NIMORENI.

Scopul festivalului rezidă în promovarea consumului de peşte, acesta fiind cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor, dar şi al alimentaţiei sănătoase. Nu în ultimul rând, unul din obiectivele acțiunii culturale date constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la Ediția a doua a Festivalului Peștelui, în cadrul căreaia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preprate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută,pește prăjit cu malai, pește cu legume), workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii, meci de fotbal între echipa CS Noroc Nimoreni si echipa JurnalFM, organizarea unei tombole, zona de distracții pentru copii, muzică şi agrement etc.

Este de menționat că „Festivalul Peștelui” este la a doua sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni. 

 

 

 

Lasă un comentariu