Evenimentul zilei

Sam08192017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie
Evenimentul zilei - Economie
18 Aug 2017
Publicat în Economie

Leul moldovenesc s-a apreciat în continuare față de principalele monede de referință. 

17 Aug 2017
Publicat în Economie

Grație suportului oferit de Uniunea Europeană, Republica Moldova a reușit să creeze o rețea eficientă de incubatoare de afaceri, care au devenit o platformă foarte bună atât pentru lansarea a circa 170 de întreprinderi mici și mijlocii, cât și pentru dezvoltarea regională a țării. Declarații în acest sens a făcut, la Cahul, vicepremierul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul ceremoniei de lansare a celui de-al unsprezecelea Incubator de Afaceri din țară.

17 Aug 2017
by  - 
Publicat în Economie

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) anunță că anul acesta s-a înregistrat o producție record de grâu cu 3,87 tone la hectar, cu 25% mai mare decât media anului trecut care a fost de 3,1 tone la hectar.

17 Aug 2017
Publicat în Economie

Leul moldovenesc s-a apreciat și astăzi în raport cu principalele monede de referință. 

16 Aug 2017
Publicat în Economie

Noi dorim să transformăm Republica Moldova într-o platformă atractivă pentru investiții, într-un centru regional, capabil să furnizeze produse și servicii de calitate atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă. Declarații în acest sens a făcut astăzi de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul unui mic dejun de afaceri cu membrii Asociației Investitorilor Străini (FIA).

16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Economie

Cu un avans de 5,7% în trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, România a înregistrat cea mai mare creștere economică, în ritm anual, din Uniunea Europeană în perioada aprilie - iunie 2017, arată o estimare preliminară, publicată miercuri de Eurostat.

16 Aug 2017
Publicat în Economie

Dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Turcia au fost discutate de vicepremierul Octavian Calmâc, ministrul Economiei și Infrastructurii, cu ambasadorul Turciei la Chișinău, Hulusi Kiliç.

16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Economie

Deși regiunea separatistă transnistreană trece prin momente dificile din punct de vedere economic, fiind solicitată cu disperare o infuzie nouă de capital rusesc pentru plata pensiilor și salariilor de circa 40 de milioane de dolari, pretinsa Bancă centrală de la Tiraspol spune că totul e bine.

16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Economie

Creditarea economiei scade continuu de aproape trei ani de zile. În trimestrul II din acest an volumul de credite acordate au constituit 34,2 miliarde de lei comparativ cu 47,2 miliarde de lei în 2004 trimestrul III, ceea ce reprezintă o reducere cu peste 13 miliarde de lei.

16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Economie

Republica Moldova este tot mai vizitată de turiști români și americani. Românii au reprezentat un sfert din totalul turiștilor străini care au vizitat Republica Moldova în prima jumătate a acestui an.

16 Aug 2017
Publicat în Economie

Leul moldovenesc s-a apreciat astăzi pe linie în raport cu principalele monede de referință. Pentru unii, asta ar putea constitui un prilej de bucurie, pentru alții, însă, un motiv de tristețe. Depinde de tranzacțiile pe care le au de făcut.

15 Aug 2017
by  - 
Publicat în Economie

Volumul total al investițiilor în zonele economice libere, pe întreaga perioadă de activitate, conform situației din 1 iulie, a însumat 305,3 milioane de dolari. În primul semestru al anului curent, în zonele economice libere au fost investiți 22,1 milioane de dolari, transmite IPN.

15 Aug 2017
Publicat în Economie

Moneda euro s-a apreciat cu nouă bani față de luni, iar dolarul SUA a crescut cu doi bani. Banca Națională a Moldovei a stabilit, pentru marți, cursul oficial de schimb al monedei europene la 21,1268 lei, iar al dolarului – la 17,9079 lei. 

14 Aug 2017
by  - 
Publicat în Economie

În perioada 07 - 13 august, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 438,2 milioane de lei, fiind perfectate per total 10 188 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 72 de tentative de încălcare a legislației vamale. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 55 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 177 297 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 98 616 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 720 și respectiv 13 339 de traversări.

Anatol Moraru

Pagina 1 din 90