Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Idei de afaceri: Şi-a găsit împlinirea visului în vestimentaţia Egiptului Antic

Idei de afaceri: Şi-a găsit împlinirea visului în vestimentaţia Egiptului Antic

23 Mai 2014 - 

V-a venit vreo dată ideea că puteţi cumpăra o haină ce are un „aer uşor egiptean”? Hainele simple, cu spatele decupat, cu centuri, create mai mult manual, sunt bussinesul unei tinere moldovence.
Am găsit-o pe Victoria în atelier, în faţa unei maşini de cusut. Nonconformistă, entuziasmată şi concentrată, lucra la un nou model din colecţiile sale de haine. Frumoasa brunetă vorbeşte cu o sclipire în ochi despre pasiunea ei. Acest lucru la care visa a început să-i aducă şi un anumit profit.

„ Mi-am dorit să merg pe acest drum din copilărie. De atunci mă visam designer vestimentar. O pasiune aparte mi-a trezit interesul faţă de haine. Stilul care mă inspiră este vestimentaţia femeii Egiptului Antic”, declară pentru „Evenimentul Zilei”, Victoria Cocieru, designer vestimentar.

Stilul eclectic – stofe naturale, rigide, unicolore

Victoria abordează în creaţiile sale stilul eclectic: combinaţia a două sau mai multe stiluri într-un singur articol vestimentar. Pentru hainele sale foloseşte stofe rigide, unicolore cu facturi. Totodată, nuanțele vestimentaţiei din Egiptul Antic, precum ar fi cele nude, ivory, alb sunt utilizate cu meticulozitate şi în piesele realizate de tânăra creatoare de modă.

„ Sunt fericită, deja am atins un anumit nivel. Deşi mai am mult de muncit, dar ştiţi cum e – „toată viaţa învăţăm”. Când reuşesc să văd în faţă un nou articol, inima pur şi simlu îmi sare din piept”, vorbeşte cu admiraţie Victoria.

Tânăra confirmă că la momentul actual este mulţumită de mediul de afaceri de la noi di ţară. „Însă există loc pentru mai mult. Acest lucru va veni în timp, cu răbdare spre succes”.

Investiţii şi preţuri care aduc plăcere

Fiind întrebată de ce sumă a avut nevoie pentru deschiderea acestui bussines, Victoria spune zâmbind: „Cât am investit eu în această plăcere? Suma totală nu o cunosc, tehnica costă destul de scump. Părinţii m-au ajutat foarte mult, doar o maşină de cusut costă între 500 și 600 de euro. Stofa primei mele colecţii a costat în jur de 500 de euro. Cu siguranţă, sunt cheltuieli, dar dacă este satisfacţie şi încredere, atunci există totul”.

La momentul actual, munca îi aduce roade şi vestimentaţia se bucură de o bună popularitate. „Hainele noastre sunt proiectate individual şi foarte multe conţin lucru manual. Totuşi, preţurile noastre sunt accesibile pentru orice domnişoară/doamnă şi acest lucru a dus la formarea clienţilor fideli. Preţul mediu este de 350-400 de lei pentru un articol”, menţionează Victoria.

Potrivit designerului vestimentar, o rochie ce avea cinci sute de bucăţi de piele naturală aplicate manual, s-a vândut la preţul de 620 de lei. Cea mai scumpă piesă, o rochie de seară cu centură triplă din piele naturală, cu peste 2.000 de bucăţi din piele aplicate manual, a costat 2.300 de lei, iar cea mai ieftină piesă a fost o bustieră – 169 de lei.

Bussines ca la carte


Şi pentru ca să fie totul ca la carte, tânăra a făcut şi o facultate în domeniu. A iniţiat propriul stil şi a implementat toate strategiile de comunicare pentru a asigura un bun rezultat.

„Astăzi există internetul. Anume aşa comunic cu clienţii mei. Și prietenii m-au ajutat enorm. Participarea şi succesul la unele prezentări de modă au constituit şi ele un factor determinant. O dată cu cerinţele faţă de mine şi ale persoanelor care îmi îmbracă ideile, încerc să ajung la noi performanţe. Ideile mele se nasc în minte, apoi în schiţe şi apoi sunt croite… Sunt împlinită dacă hainele create de mine sunt îmbrăcate cu dragoste de către domnişoare care îndrăgesc acest stil. Visez să văd hainele create de mine purtate de cât mai multe femei”, spune creatoarea de modă.

Lilia Raicu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu