Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Centru medical renovat pe banii UE

Centru medical renovat pe banii UE

22 Mai 2017 - 

Locuitorii din satele Gura Bâcului și Bâcioc se vor bucura de serviciile medicale prestate de Oficiul Medicilor de Familie (OMF) din Gura Bâcului, renovat în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă PNUD, Oficiul Medicilor de Familie deservește

3600 de localnici ai satului Gura Bâcului, dar și peste 800 de locuitori ai satului Bâcioc din regiunea transnistreană.

 

Primara satului Gura Bâcului, Lilia Brehova, originară din Bender, a declarat că Oficiul Medicilor de Familie a fost construit în anii ’80. De atunci, din lipsă de bani, edificiul nu a fost renovat niciodată. Acoperișul, geamurile, ușile, și toate rețelele inginerești erau defecte, la fel ca și sistemul de încălzire.

 

Uniunea Europeană a venit cu o contribuție de peste 171 de mii de euro, echivalentul bugetului anual al satului, iar comunitatea a contribuit cu 2223 de euro.

 

În cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, începând cu anul 2009, au fost renovare sau construite, dotate cu echipament și mobilier peste 80 de obiecte de infrastructură de pe ambele maluri ale râului Nistru. Șaptesprezece dintre acestea sunt instituții medicale.

Lasă un comentariu