Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Transgaz face pași înapoi în cumpărarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova. CE se va întâmpla cu gazoductul Ungheni-Chișinău

Transgaz face pași înapoi în cumpărarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova. CE se va întâmpla cu gazoductul Ungheni-Chișinău Recomandat

13 Decembrie 2017 - 

Probleme mari în privința planurilor României de a deveni, prin intermediul Transgaz, principalul acționar al societății din Republica Moldova Vestmoldtransgaz care va gestiona gazoductul Ungheni-Chișinău și ar racorda astfel R. Moldova la sistemul energetic european.

Ministerul Economiei de la București, care controlează operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, Transgaz, cu 58,5% din acțiuni, a votat în AGA de marți a companiei împotriva rectificării bugetului pe 2017 al Transgaz prin suplimentarea cheltuielilor pentru investiții de anul acesta cu 41 milioane lei, sumă necesară preluării Vestmoldtransgaz, operatorul moldovean al gazoductului Iași-Ungheni, scrie profit.ro.

Votul negativ al ministerului a condus însă la neaprobarea în AGA a rectificării bugetare solicitate de Transgaz în scopul participării la privatizarea Vestmoldtransgaz.

Lasă un comentariu