Evenimentul zilei

Mie12112019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie De azi înainte, femeile se vor simți mai confortabil în afaceri și nu numai: Vezi ce document important a semnat Moldova

De azi înainte, femeile se vor simți mai confortabil în afaceri și nu numai: Vezi ce document important a semnat Moldova

13 Decembrie 2017 - 

Republica Moldova, alături de alte 120 de state, membre ai Organizației Mondiale a Comerțului, a semnat la Buenos Aires, în cadrul Summit-ului OMC, Declarația Centrului Internațional pentru Comerț privind promovarea egalității de gen în politicile comerciale și de dezvoltare economică la nivel mondial.

Prezentând poziția Republicii Moldova, vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a menționat că principiul general al egalității și nediscriminării este un element fundamental al drepturilor omului și este încorporat în cadrul juridic național al Republicii Moldova, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

„Republica Moldova promovează egalitatea de gen și nediscriminarea prin diferite programe. De exemplu, Moldova oferă o serie de stimulente pentru abilitarea și egalitatea femeilor prin includerea principiilor "Small Business Act for Europe" în legislația națională și evidențierea oportunităților pentru femei. În acest moment, aproximativ 27% din întreprinderile din țară sunt conduse de femei. Pentru a îmbunătăți condițiile actuale și pentru a spori participarea femeilor la afaceri, precum și la activități comerciale, a fost lansat programul de stat „Femeile în afaceri”, precum și „Academia de femei de afaceri”, a precizat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Octavian Calmîc a mai menționat că în fiecare an este organizat Forumul Național al Femeilor, care servește drept platformă pentru a sprijini femeile antreprenor, care intenționează să înceapă o afacere sau care gestionează deja o afacere. „În acest sens, aș dori să menționez că Republica Moldova recunoaște importanța abordării anti-discriminare pentru creșterea social-economică, precum și necesitatea de a proteja și păstra principiile demnității și egalității în ansamblu”, a spus vicepremierul.

În cadrul evenimentului, vicepremierul Octavian Calmîc a făcut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală cu directorul executiv al Centrului Internațional pentru Comerț, Arancha Gonzalez, convenind asupra stabilirii unor relații mai aprofundate prin intermediul reprezentanței naționale la OMC de la Geneva. 

 

Lasă un comentariu