Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Semne bune vara are: Recolta de struguri în acest an va fi mai mare decât anul trecut

Semne bune vara are: Recolta de struguri în acest an va fi mai mare decât anul trecut Recomandat

14 August 2018 - 

Recolta globală de struguri pentru anul curent este estimată la 460 de mii de tone, cu 12% mai mult decât anul trecut. Recolta de struguri de masă va constitui 130 de mii de tone, soiuri pentru vin – 290 de mii de tone și soiuri de tip Isabella (hibrid) – 40 de mii de tone, transmite IPN.

Estimările  sunt prezentate într-un comunicat de presă de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Potrivit ministerului, starea agrotehnică și cea fitosanitară a plantațiilor viticole este satisfăcătoare, deși lucrările nu au fost efectuate în termene optime din cauza temperaturilor care au crescut brusc în primăvară. Din cauza volumului mare de precipitații, în unele zone a început să se dezvolte putregaiul cenușiu, îndeosebi la soiurile pentru vin.

Condițiile climatice care s-au înregistrat în anul curent pe parcursul perioadei de vegetație a viței de vie au dezvoltat în plantațiile viticole principalele boli criptogamice (mana și făinarea). Pentru combaterea acestora au fost aplicate, până în prezent, 7-8 tratamente chimice. În plantațiile cu soiuri pentru vin vor fi efectuate, cel puțin, încă două stropituri. Din cauza volumului mare de precipitații, în unele zone a început să se dezvolte putregaiul cenușiu, îndeosebi la soiurile pentru vin.

Prețul de cost al unui kg de struguri de soiuri europene va constitui cca 4,5–5 lei pentru un kilogram,  iar de soiuri de tip „Isabella” – 2,25–3 de lei/kg.

 

 

Lasă un comentariu