Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Grupul auto chinez Beiqi Foton Motor Co Ltd este interesat de achiziţionarea fabricii Ford din Brazilia

Grupul auto chinez Beiqi Foton Motor Co Ltd este interesat de achiziţionarea fabricii Ford din Brazilia

12 Aprilie 2019 - 

Beiqi Foton intenţiona să construiască o uzină în Guaiba, un oraş din sudul Braziliei, dar acum ar putea prelua unitatea Ford.

Încă nu s-a luat nicio decizie, a declarat, pentru Valor Marcio Vita, directorul general al subsidiarei Foton din Brazilia.
Interesul Foton va alimenta concurenţa pentru achiziţionarea fabricii Sao Bernardo.
Luna trecută, Reuters a informat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că producătorul auto brazilian CAOA a semnat un acord de confidenţialitate pentru a negocia potenţiala achiziţie a fabricii Ford din Sao Bernardo do Campo.
În februarie, Ford anunţase că-şi va închide cea mai veche fabrică din Brazilia şi va renunţa la producerea camioanelor grele în America de Sud, o decizie care ar putea duce la concedierea a 3.000 de angajaţi. Aici se produc camioanele F-4000 şi F-350, precum şi modelul Ford Fiesta, ale cărui vânzări au scăzut.
În urma anunţului, guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, a încercat să găsească un cumpărător pentru uzină.
CAOA produce maşini pentru Hyundai, deţine o participaţie de 50% în subsidiara braziliană a grupului Chery din China şi este cel mai mare distribuitor al Ford în Brazilia.
Decizia Ford de a-şi închide cea mai veche fabrică din Brazilia face parte din planul de reorganizare la nivel global, care va duce la concedieri masive, închideri de fabrici şi costuri de 11 miliarde de dolari.
În Brazilia, vânzările de maşini şi camioane Ford au crescut cu 10% în perioada 2017 - 2018, în timp ce piaţa auto din statul sud-american a înregistrat o creştere de 15%.
Pe piaţa camioanelor din Brazilia, Ford concurează cu Mercedes Benz şi Volkswagen.

Lasă un comentariu