Evenimentul zilei

Joi01232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Incursiune în lumea vinului care provoacă

Incursiune în lumea vinului care provoacă

02 Iulie 2019 - 

„Lumea vinului e absolut magică. Cu atât mai mult cu cât succesul unui vin ține mult de expertiză și experiență, însă un procent major se datorează și naturii. Ea poate face și desface, poate decide parcursul unui vin și schimbarea lui de la un an la altul. Ea te provoacă să fii mereu în alertă, să inovezi, să găsești soluții și să-ți surprinzi clienții cu vinuri excelente”. 

Astfel spune Miron Radic, CEO amb Wine Company, compania care operează businessul Cramei Liliac, referindu-se la lumea unei licori magice. Producătorul de vin Crama Liliac produce anual aproximativ 400.000 de sticle de vin, exportă circa 10% din producţie în ţări precum Belgia, Olanda, Germania şi Danemarca, iar recent a intrat și pe piața din Japonia.Înființată în anul 2010, amb Wine Company a finalizat procesul de dezvoltare a Cramei Liliac în 2015, cumulând o investiție totală de 10 milioane de euro. În primul rând vorbim despre o investiție inițială de 3 milioane euro realizată în anul 2011 în achiziționarea și cultivarea a 38 ha de vie în Transilvania, în regiunea Batoș (Mureș) și 14 ha în Vermes Lechința (Bistrița-Năsăud), precum si în dezvoltarea unității de vinificare. Apoi vorbim despre investiții ulterioare de 1.5 millioane de euro, realizate în perioada 2012-2013, în dezvoltarea suprafețelor de vie cultivate și a facilităților de producție. A urmat o investiție de aproximativ 3 milioane de euro în extinderea cramei, derulată în anul 2014 și finalizată în prima parte a anului 2015. În 2016 încă 2.5 milioane de euro  au fost investiți în derulare pentru achiziții de noi echipamente. Până în 2019, compania a mai investit 1 milion de Euro în extinderea cramei. Odată cu finalizarea procesului de dezvoltare a facilităților de producție, amb Wine își consolidează poziția pe piața vinurilor Premium, având ca obiectiv o cifră de afaceri de 1.75 milioane euro în 2019. Crama Liliac este o cramă boutique, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Judetul Mureș. Aceasta este o regiune cu o bogată tradiție în cultivarea viței de vie.

În vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă internationala.Printe strugurii cultivati se regasesc bine-cunoscutele soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir. Tehnica de ultimă generaţie vine în completarea artei oferite de oenologi recunoscuţi, precum Laurent Dubreuil. Începând de anul acesta, mai exact de câteva săptămâni, crama se mândrește cu prima recoltă a soiului Neuburger. Un soi de struguri vechi de viță de vie nobilă ce își are originile în frumoasa Austrie. Pe piața din România, Liliac rămâne printre puținii producători care cultivă acest soi în prezent. 

De asemenea, absolut neașteptat și chiar întâmplător, din mixul de experiență al echipei cu natura mereu surprinzătoare, s-a născut o nouă etichetă de vin, denumit cum altfel decât… Unexpected!

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu