Imprimă această pagină

Vadim Brânzan a anunțat că va solicita discutarea în Consiliul Suprem de Securitate concesionarea Aeroportului Chișinău Recomandat

20 August 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

El a declarat că intenționează să aibă o întrevedere cu noul proprietar al companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a fost vândut ieri unei companii dintr-o zonă of-shore – Guernsey, o insulă din strâmtoarea La Manche.
Compania NR Investments Ltd, al cărui unic beneficiar este Nat Rothschild, a achiziționat 95 la sută din acțiunile Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, potrivit unui comunicat de presă al noului proprietar al companiei, deținută anterior de Ilan Șor. Acordul a fost ratificat ieri între reprezentanții celor două companii.
Vadim Brânzan a declarat că nu există nici un mecanism de blocare a acestor fel tranzacții și că intenționează să renegocieze contractul de concesionare a Aeroportului cu noul proprietar Nat Rothschild.
El a declarat astăzi într-o conferință de presă că decizia de concesionare a Aeroportului a fost un act abuziv comis de fosta guvernare în detrimentul statului RM, calificându-l drept act de înaltă trădare și va cere tragerea la răspundere a persoanelor care, după examinarea cazului, vor fi găsite vinovate.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite