Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Cel mai de succes proiect în toată Europa de est este SACET din Chișinău

Cel mai de succes proiect în toată Europa de est este SACET din Chișinău

06 Noiembrie 2019 - 

Proiectul Îmbunătățirea eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) din mun. Chișinău, implementat de Termoelectrica S.A. cu susținerea Băncii Mondiale și Guvernul Suediei, este proiectul cu cel mai mare succes din portofoliul pentru sectorul energetic implementat în toată Europa de Est și Asia Centrală.

Declarația aparține Managerului Băncii Mondiale pentru sectorul energetic din Europa și Asia Centrala, Sameer Shukla, care s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.
Delegația Băncii Mondiale a apreciat rezultatele obținute de întreprindere în ultimii ani, datorită implementării cu succes a Proiectului și asistenței tehnice aferente, dar și a reformelor din sector. Specialiștii Băncii Mondiale au menționat că vor susține în continuare eforturile de reformă a sectorului, precum și proiectele de dezvoltare și modernizare a sectorului termoenergetic din Republica Moldova.
Proiectul Îmbunătățirea eficienței SACET din mun. Chișinău a avut drept scop îmbunătățirea eficienței operaționale, a calității și fiabilității serviciilor de termoficare prestate populației în mun. Chișinău.
Principalele realizări ale Proiectului:
-Reconstrucția a 3 Stații de Pompare și construcția unei Stații de Pompare noi,
-Modernizarea a peste 40 km de conducte preizolate,
-Instalarea a peste 450 de Puncte Termice Individuale,
-Dotarea cu convertizoare și înlocuirea pompelor de rețea la sursele de generare etc.
Proiectul este implementat cu susținerea Băncii Mondiale, Guvernul Suediei și Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).

Lasă un comentariu