Evenimentul zilei

Sam07042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Moldova și Cehia vor intensifica cooperarea bilaterală în domeniul agro-alimentar

Moldova și Cehia vor intensifica cooperarea bilaterală în domeniul agro-alimentar

22 Noiembrie 2019 - 

Țara noastră ar putea să dezvolte o cooperare bilaterală cu Cehia. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju s-a întâlnit cu membrii delegației Comitetului pentru agricultură din Parlamentul Republicii Cehe, pentru a discuta despre oportunitățile de dezvoltare a cooperării.

Comunicarea se va axa, în particular, pe sectorul zootehnic, precum și pe domeniul agro-alimentar, în special pediversificarea gamei de produse exportate pe ambele piețe.
Oficialii au discutat despre cooperarea actuală moldo-cehă în domeniul agriculturii și a sectorului agro-alimentar și au realizat un schimb de opinii cu referire la lecțiile de succes pe care le-am putea învăța de la Republica Cehă în vederea dezvoltării ramurilor sectoriale ale agriculturii, susținerii producătorilor autohtoni, în special din sectorul zootehnic, sporii competitivității și exportului de produse moldovenești pe piețele europene.
La final părțile și-au reconfirmat interesul pentru  consolidarea cooperării bilaterale în vederea susținerii sectorului agricol și agro-alimentar din Republica Moldova.

Lasă un comentariu