Evenimentul zilei

Ma05262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Panorama Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2019

Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2019

28 Mai 2019 - 

Regizorul şi scenaristul spaniol Jonás Trueba va prezenta la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2019, care se va deschide la sfârşitul lunii iunie, noul său film 'La virgen de agosto', unul dintre cele 12 în competiţie în secţiunea principală a acestui festival, ajuns anul acesta la cea de-a 54 ediţie, relatează marţi EFE.

Cel de-al cincilea film al lui Trueba prezintă aventurile unei tinere de 30 de ani, Eva (interpretată de Itsaso Arana), care trece printr-un moment critic al vieţii sale şi decide să închirieze un apartament la Madrid, în plină caniculă estivală, pentru a realiza un bilanţ al vieţii sale şi a-şi face noi prieteni.
Asemeni filmului său anterior, 'La reconquista' (2016), nominalizat la Secţiunea Oficială a Festivalului de la San Sebastián şi interpretat tot de Itsaso Arana, Trueba trasează în acest film estival portretul oraşului său Madrid în care s-a născut.
La secţiunea principală de la Karlovy Vary va fi prezentat, în premieră mondială, şi filmul 'El hombre del futuro', al regizorului chilian Felipe Ríos. Este un 'road movie' care prezintă călătoria în Patagonia a lui Michelsen, un veteran şofer de camion, pentru a se întâlni cu fiica sa adultă pe care nu a mai văzut-o de când era o copilă.
La secţiunea principală concurează zece filme, printre care şi cel chinez 'Mosaic Portrait' al regizorului Yixiang Zhai, cel filipinez 'Ode to Nothing', de Dwein Baltazar, sau cel american 'To the Stars', al realizatoarei Martha Stephens.
Evenimentul de categoria 'A', cea maximă pentru acest tip de festivaluri cinematografice, se va desfăşura în perioada 28 iunie - 6 iulie în această localitatea balneară istorică din sudul Bohemiei.

Lasă un comentariu