Evenimentul zilei

Sam08192017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial
14 Aug 2017
Publicat în Editoriale

„Prezidentul nostru”, Igor Dodon, a comis-o din nou. El s-a arătat revoltat de implicarea americanilor în reamenajarea Bazei militare de instruire Bulboaca și a scris pe facebook că va merge luni (adică astăzi) să clarifice starea de lucruri pe poligon. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, off course.

30 Iul 2017
Publicat în Editoriale

Situația recentă în care s-a aflat vicele Dima Rogozin a stârnit multă pasiune în presă și pe rețelele de socializare. Atât de multă încât ai fi zis că ar fi un „casus belli” pentru cel de-Al Treilea Război Mondial. Un fel de scenă comică de „scrisoare pierdută” a lui Caragiale în variantă rusească, cu Rogozin pe post de Zoe. Aflat într-un avion de linie, vajnicul războinic de Facebook și Twitter, a trebuit să facă cale întoarsă la Moscova.

20 Iun 2017
Publicat în Editoriale

Sunt deja săptămâni bune de când guvernanții, sprjiniți deja de forțele prorusești ale PSRM-ului, mimează „evropenismul”. Chiar dacă au fost de mai demult aruncate, zarurile încep să se oprească din rostogolire pentru a arăta miza partidei. Cartoforii politici se agită în spatele mesei de joc și încearcă să aranjeze ruleta în așa fel încât să le pice numerele aducătoare de bani. Din ăia mulți. Roșu sau negru, totul devine un joc de noroc bizar ce nu are nici în clin, nici în mâneca de a face cu vreo valoare democratică. Calcul este cinic, iar miza este rămânerea la putere pentru un nou ciclu electoral a actualei puteri, alături de un partid prorusesc sadea. Perdeaua de fum a reformelor europene începe să se ridice, iar măștile să cadă nonșalant.

02 Iun 2017
Publicat în Opinii

Nu știu dacă există undeva, în vreo țară, o contabilizare a numărului de canalii pe cap de locuitor sau pe metru pătrat… Cu siguranță, însă, regimul comunist a bătut toate recordurile. Și, ce e mai trist, lichelele, vlăstarele, odraslele, idioții utili ai vechiului regim continuă să tâmpească populația neinformată și îndobitocită cu propaganda comunistoidă, fie că e de sorginte peceremistă sau peseremistă, inclusiv prin intermediul bisericii… 

01 Iun 2017
Publicat în Editoriale

Chiar dacă titlul acestui editorial aduce mai mult a glumă, problema este cât se poate de serioasă pentru Republica Moldova. Prezentul devine tot mai tumultuos, iar jocurile din spatele cortinei devin tot mai zgomotoase. Toate tensiunile acumulate în Republica Moldova trădează calmul de dinaintea furtunii. Avem de-a face cu o putere gata să sacrifice totul pentru a rămâne acolo sus și o opoziție pregătită să vândă țara pe bucăți numai pentru a ajunge la putere și a o stăpâni din toate frâiele puterii. Un cal de bătaie pentru stăpâni cu cravașe politice mai usturătoare ca niciodată.

Pagina 1 din 60