Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Panorama Panterele și lincşii din Florida, afectaţi de o boală neurologică misterioasă

Panterele și lincşii din Florida, afectaţi de o boală neurologică misterioasă

22 August 2019 - 

Autorităţile americane investighează în legătură cu o boală neurologică misterioasă ce afectează panterele şi lincşii din Florida, care îi împiedică să meargă normal, relatează joi AFP.

"Toate animalele afectate mergeau anormal sau aveau probleme de coordonare a picioarelor din spate", a declarat Agenţia pentru Faună Sălbatică din Florida.
Camerele de supraveghere au înregistrat imagini cu feline afectate în diferite faze ale bolii, a cărei cauză nu este încă cunoscută. Autorităţile iau în considerare boli infecţioase, deficienţe nutriţionale şi expuneri la diverse toxine.
Deşi relativ puţine animale au prezentat simptome care le făceau să se comporte ca şi cum ar fi fost bete, cercetătorii încă încearcă să determine amploarea problemei.
"Au fost deja excluse mai multe boli", a declarat Gil McRae, directorul institutului de cercetare al Agenţiei pentru Faună Sălbatică din Florida, adăugând că serviciile sale lucrează cu cele ale statului federal american şi cu diverşi specialişti din întreaga lume pentru a clarifica acest mister. 

Lasă un comentariu