Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Panorama În protestele violente din New Delhi cel puţin 19 persoane au fost ucise

În protestele violente din New Delhi cel puţin 19 persoane au fost ucise

26 Februarie 2020 - 

Cel puțin 19 persoane au fost ucise în New Delhi în timpul protestelor faţă de noua lege a cetățeniei. 15 persoane sunt la spital, în stare critică.

Cel puțin 19 persoane au fost ucise în capitala indiană în timpul confruntărilor, a declarat miercuri un oficial al Spitalului Guru Teg Bahadur, scrie Reuters citat de digi24.ro.
„Există 15 pacienți în stare critică”, a spus oficialul spitalului, care a adăugat că 19 persoane au murit în spital.
Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade de fum pentru a dispersa manifestanţii, scrie Mediafax.
Ciocnirile, care au coincis cu o vizită în India a președintelui american Donald Trump, au izbucnit la începutul acestei săptămâni între mii de persoane care au demonstrat pentru și împotriva noii legi a cetățeniei, introdusă de guvernul premierului Narendra Modi.
Noua lege accelerează procesul de acordare a cetăţeniei pentru minorităţile religioase din ţările vecine majoritar musulmane, dar îi exclude pe musulmani din lista comunităţilor care beneficiază de această facilitate.
Criticii spun că legea contravine Constituţiei seculare din India, care tratează toate persoanele egal indiferent de religia lor, şi că este un pas spre marginalizarea minorităţii musulmane din ţară.
Guvernul condus de partidul naţionalist Bharatiya Janata al premierului Modi, sau BJP, susţine că legea nu îi va afecta pe cetăţenii indieni, fie ei hinduşi sau musulmani.
Însă protestele, în mare parte paşnice până acum, continuă în diferite oraşe din ţară, având deseori în fruntea lor femei musulmane.

Lasă un comentariu