Evenimentul zilei

Ma08112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Economie Natalia Gavrilița: Legea cu privire la salarizarea în sectorul public a fost adoptată rapid. Rectificări la bugetul de stat pentru anul 2019, aprobate în Guvern

Natalia Gavrilița: Legea cu privire la salarizarea în sectorul public a fost adoptată rapid. Rectificări la bugetul de stat pentru anul 2019, aprobate în Guvern

14 Noiembrie 2019 - 

În ultima ședință, cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat joi, 14 noiembrie, rectificări la bugetul de stat pentru anul 2019, transmite IPN. Ministra finanțelor în exercițiu, Natalia Gavrilița, a declarat că legea cu privire la salarizarea în sectorul public a fost adoptată rapid, fără a avea calculele bine fundamentate și fără informații care ar permite acoperirea corectă cu resurse financiare. În bugetul pentru anul 2019 s-au prevăzut cu 1,2 miliarde de lei mai puțin decât este necesar pentru implementarea legii.

 

„Mai mult ca atât, nu era clară distribuția pe localități, de aceea în Legea bugetului este un fond pe care îl redistribuie Guvernul prin hotărâre. Am luat mai multe hotărâri în aceste cinci luni și iată că acum venim cu o hotărâre de Guvern pentru a acoperi bugetele locale cu finanțare pentru plata salariilor”, a precizat Natalia Gavrilița.

Potrivit ei, această hotărâre de Guvern urmează să asigure salariile pentru lunile octombrie și noiembrie. „Este pentru mai multe raioane și localități. Proiectul prevede repartizarea a 484,1 milioane de lei din alocațiile prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2019 pentru autorităților publice locale de ambele niveluri pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de implementare a legii (nr.) 270. Și acestea se fac și prin transferuri cu destinație specială ,și prin transferuri curente cu destinație generală”, a explicat ministra în exercițiu.

Potrivit Nataliei Gavrilița, următorul cabinet de miniștri va trebui să urmărească situația la nivel local și să vină cu hotărâri adiționale pentru distribuirea finanțelor autorităților publice locale pentru acoperirea cheltuielilor pentru luna decembrie și, dacă vor fi restanțe, pentru luna noiembrie.

Parlamentul a votat joi, 14 noiembrie, învestirea Guvernului Chicu, susținut de 62 de deputați. În aceeași zi, noul cabinet a depus jurământul.

Lasă un comentariu