Evenimentul zilei

Sam05262018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Editoriale Hai cu drujba! /Editorial de Ileana Rusu

Hai cu drujba! /Editorial de Ileana Rusu

02 Mai 2017 - 

S-a umplut țara de crengi și rădăcini de copaci și Facebook-ul de poze cu socialiști cu drujba.

Mai întâi, am vazut-o pe Marina Radvan, cea care a ajuns în Parlament pentru nu știu ce merită. I-am recitit CV-ul, m-am uitat atent la ea și nu găsii nimic. Nici școli de înaltă calitate, nici participări la seminare despre strategii geo-politice. Doar o inscripție cu rujul de buze, lăsată pentru vecie pe pieptul ei de PSRM-istă.

Următorul, cu aceeași drujbă și același copac, doar că în cămașă albă, a venit Dodon. Laude în rusă, comentarii de tot felul și instrumentul neschimbat. Și-a tras un selfie șeful de stat, a pozat pentru camere, și-a pus poza în galerie și l-a transmis mai departe.

Lui Ivan Ceban. O vreme, acesta era Ion Ciobanu. Schimbarea bruscă de nume are și ea o explicație. Purtătorul de cuvânt al lui Igari n-a venit singur să se afișeze mulțimii, ci cu fiul Vasea. Nici măcar în “limba moldovenească” un atare apelativ nu există. Dar dacă vrea să-i spună Vasea, el fiind Ivan, noi nu-i putem acoperi gura cu frunze. 

Zina n-a luat drujba în mâini. Probabil, încă mai speră că, într-o bună zi, va ține un Kalashnikov, cu care să sperie tinerii ieșiți în stradă, sătui de moscoviții îmbrăcați în roșu și cu chipiuri pe cap.

Ați devenit ridicoli, socialiștilor! Ați profanat până și acea tăietoare de lemne, care nu are nicio vină că aveți nevoie de PR, pentru că barca voastră se cam scufundă. În băltoacele în care sărăcia înoată cu ambele mâini, iar poporul, debusolat, nu mai știe care e motivul calamităților. Că se răzbună natura sau că ne pedepsește Dumnezeu, pentru că ați ajuns la putere. 

Și dacă tot i-ați dat cu drujba, transformați-o în mascota afacerii. Puneți-o în loc de steluță, faceți un film despre cât de utilă este la scara partidului și aida mai departe la mințit. De acum încolo, personal, dacă solii voștri nu-mi bat la ușă cu drujba-n gât, zău că nu le mai deschid ușa. 

 

Lasă un comentariu