Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Editoriale „Mareșalul” gesturilor nesăbuite, Dodon, este gata să declare război Americii

„Mareșalul” gesturilor nesăbuite, Dodon, este gata să declare război Americii

14 August 2017 - 

„Prezidentul nostru”, Igor Dodon, a comis-o din nou. El s-a arătat revoltat de implicarea americanilor în reamenajarea Bazei militare de instruire Bulboaca și a scris pe facebook că va merge luni (adică astăzi) să clarifice starea de lucruri pe poligon. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, off course.

„Gulliver”-ul politicii de pe malul Bâcului le arată din deget opozanților imaginari (mai știi, poate că și „Coordonatorului”?) și declară că „În ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA”. De asemenea, Dodon susține că nu va permite ca soldații moldoveni să fie parte a unui bloc militar.

Ei bine, „generalisimusul” ot Ferentari de Sadova nu se arată deranjat de staționarea trupelor rusești pe teritoriul Republicii Moldova, de faptul că conaționalii noștri din stânga Nistrului sunt luați cu arcanul într-o armată străină și maltratați pentru simplul fapt că sunt moldoveni (Promo-LEX a realizat un studiu amplu și bine documentat în acest sens). Pe „prezident” îl doare-n cot că moldovenilor de dincolo de Nistru li se încalcă dreptul la proprietate de către separatiști, neputând să-și lucreze normal terenurile și să-și aducă roadele muncii acasă, că părinții și copiii care vor să învețe românește sunt hărțuiți și intimidați...

Republica Moldova a mai avut doi șefi de stat vădit rusofili, Lucinschi și Voronin, dar ăștia măcar își refulau sentimentele, nu se căciuleau în fața „fratelui mai mare”. Prin obediența și servilismul față de Moscova (să vedem cât o să mai îndure umilința pe care i-o provoacă Putin) el aduce grave prejudicii imaginii țării pe care o reprezintă, poporului.   

Dacă la poligonul Bulboaca ar fi efectuat o vizită ambasadorul rus sau prietenul său Rogozin, ar fi fost ok, ambasadorul James Pettit, însă, a cărei țară ne construiește drumuri, ne-a acordat asistență de peste un miliuard de dolari, nu e binevenit? Nu cumva să ne modernizeze, să ne „americanizeze” armata... 

Dle „prezident”, oprește-te, ai un pic de obraz, mai privește în jur, că nu suntem în Coreea de Nord!

 

Lasă un comentariu