Evenimentul zilei

Lun10232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
23 Oct 2017
by  - 
Publicat în Externe

Primii fulgi de zăpadă au căzut în acest weekend în capitala Rusiei, Moscova.

23 Oct 2017
by  - 
Publicat în Externe

Kievul încearcă detensionarea situației pe care a creat-o în raport cu mai multe țări vecine, printre care și România, după adoptarea noii Legi a educației care prevede închiderea școlilor cu predare în limba minorităților, inclusiv cea română.

23 Oct 2017
Publicat în Externe

Italienii din regiunile Lombardia şi Veneto au votat duminică la referendumuri pentru autonomie sporită faţă de guvernul de la Roma, informează Reuters. Participarea la vot a fost semnificativă în ambele regiuni, iar potrivit rezultatelor preliminare, peste 90% din participanţi au răspuns „da” la întrebarea dacă doresc ca autorităţile regionale să solicite celor centrale mai multă autonomie. 

22 Oct 2017
by  - 
Publicat în Externe

Președintele SUA, Donald Trump, a precizat, sâmbătă, că dorește să declasifice documente secrete despre asasinarea fostului președinte american John F. Kennedy.

22 Oct 2017
by  - 
Publicat în Externe

Scriitoarea franceză Ariane Fornia, fiica fostului ministru din timpul lui Nicolas Sarkozy Eric Besson, îl acuză pe fostul ministru socialist și membru al Consiliului constituțional Pierre Joxe că a agresat-o sexual în primăvara lui 2010, ceea ce acesta dezminte

21 Oct 2017
Publicat în Externe

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întâlnire ce va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citând un comunicat emis sâmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

21 Oct 2017
Publicat în Externe

Guvernul spaniol a început sâmbătă o reuniune extraordinară pentru a analiza pașii în vederea suspendării autonomiei Cataloniei, o regiune ai cărei lideri amenință că vor declara independența, relatează DPA

21 Oct 2017
Publicat în Externe

"Farhod Nazarov, suspectat de sprijin acordat terorismului, a fost arestat și va fi deținut până la 12 decembrie", a informat într-un comunicat tribunalul Oktiabrski din al doilea oraș ca mărime din Rusia, unde un atentat în metrou a făcut în aprilie 16 morți.

20 Oct 2017
Publicat în Externe

Guvernul de la Varşovia şi-a anunţat intenţia de a realiza un canal prin regiunea adiacentă deltei fluviului Vistula, pentru a permite accesul direct din portul polonez Elblag în Marea Baltică, fără trecere prin apele teritoriale ruse.

19 Oct 2017
Publicat în Externe

Candidatura vedetei de televiziune apropiată de opoziție Ksenia Sobceak transformă alegerile prezidențiale din Rusia din luna martie 2018 într-un "show", sporind interesul pentru acest scrutin cu rezultat previzibil, opinau joi canalele media ruse, citate de AFP, conform agerpres.

19 Oct 2017
Publicat în Externe

Spania a avertizat că va declanșa sâmbătă procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, prin activarea articolului 155 al Constituției, care permite suspendarea autonomiei politice a Cataloniei, după ce liderul catalan Carles Puigdemont a amenințat că parlamentul regional ar putea să voteze o declarație oficială de independență dacă Madridul nu acceptă să poarte negocieri, relatează Reuters.

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Externe

Președintele României Klaus Iohannis a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, la solicitarea acestuia, principala temă de discuție fiind Legea educației recent adoptată în Ucraina.

19 Oct 2017
Publicat în Externe

Guvernul spaniol va declanşa sâmbătă suspendarea autonomiei largi de care se bucură Catalonia, punând în aplicare Articolul 155 din Constituţie, potrivit unui comunicat oficial citat de Reuters.

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Externe

Concurență „serioasă” pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în perspectiva alegerilor prezidențiale ce se vor desfășura anul viitor în Rusia.

 

Pagina 1 din 326