Evenimentul zilei

Lun01222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
22 Ian 2018
Publicat în Externe

Oficialii de la Bruxelles au chemat România în fața Parlamentului European, motivul fiind îngrijorarea cauzată de destabilizarea mediului juridic. Expertul UE Gary Cartright recomandă suspendarea extrădărilor către România până la remedierea problemelor.

22 Ian 2018
Publicat în Externe

Kurzii sirieni au făcut apel luni la coaliţia internaţională sub comanda SUA ce luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) ''să-şi asume responsabilităţile'' în ce priveşte ofensiva militară turcă împotriva enclavei Afrin din nordul Siriei.

22 Ian 2018
Publicat în Externe

Cererile de azil în Elveţia au ajuns în 2017 la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani, reprezentând o reducere de o treime faţă de anul precedent, în timp ce sosirile din Afganistan, Siria şi Irak s-au împuţinat, au anunţat luni autorităţile publice de migraţie.

21 Ian 2018
Publicat în Externe

Este pentru prima dată când o asemenea sentinţă vizează o femeie din Uniunea Europeană. Numele şi vârsta ei nu au fost făcute publice. Aceeaşi instanţă a mai condamnat la moarte o jihadistă rusă în septembrie anul trecut. Presa locală nu a precizat dacă sentinţa este definitivă.

21 Ian 2018
Publicat în Externe

Militarii ruşi au părăsit regiunea Afrin din nordul Siriei unde armata turcă a lansat o ofensivă terestră şi aeriană împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

21 Ian 2018
Publicat în Externe

Cel puțin patru barbați înarmați au lansat un atac terorist asupra Hotelului Intercontinental din Kabul. Atacul a început cu o explozie, relatează BBC.

20 Ian 2018
Publicat în Externe

Ca urmare a crizei nucleare din Coreea de Nord, China se pregăteşte, într-un mod alert, să îşi întărească graniţa cu regimul de la Phenian, existând temeri că SUA ar putea declanşa atacul.

19 Ian 2018
Publicat în Externe

Tensiunile dintre Kiev și Moscova intră într-o nouă fază a declarațiilor belicoase menite să suscite o atenție și mai mare asupra dezvoltărilor ce ar putea avea loc în regiune. Rada Supremă de la Kiev a adoptat, joi, o nouă lege controversată denumită „Legea reintegrării Donbasului” în care se stipulează că regiunile Doneţk și Luhansk aflate sub ocupaţie temporară "sunt recunoscute drept părți ale Ucrainei în care formațiuni armate ale Federației Ruse și administrația de ocupație rusească au stabilit şi exercită un control general".

19 Ian 2018
Publicat în Externe

Agenţia europeană pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex) se aşteaptă în acest an la o creştere a numărului de migranţi ilegali sosiţi pe mare în Spania, după ce în 2017 numărul acestora s-a dublat faţă de anul precedent, a anunţat vineri directorul Frontex, Fabrice Leggeri.

19 Ian 2018
Publicat în Externe

Parlamentul ucrainean a votat joi o lege care califică drept „ocupaţie temporară rusă” conflictul armat ce afectează de patru ani estul ţării, provocând indignarea separatiştilor ruşi şi proteste la Moscova, unde MAE rus a acuzat Kievul că se pregăteşte pentru „un nou război”, relatează AFP.

18 Ian 2018
Publicat în Externe

Poliţia rusă a întreprins joi seara percheziţii la sediile de campanie din Sankt Petersburg ale principalului opozant faţă de Kremlin, Aleksei Navalnîi, după ce în ultimele două zile a desfăşurat operaţiuni similare la vreo zece sedii de campanie ale lui Navalnîi pe teritoriul Rusiei.

18 Ian 2018
by  - 
Publicat în Externe

Rusia fentează cu regularitate sancțiunile Occidentului prin intermediari, cei mai deși fiind din Cipru.

18 Ian 2018
Publicat în Externe

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a contrazis miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care afirmase în aceeaşi zi că mutarea la Ierusalim a ambasadei americane în Israel se va produce în maximum un an.

18 Ian 2018
Publicat în Externe

Rusia oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internaţional de sancţiuni, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, avertizând că există riscul unui conflict militar cu Phenianul.

Pagina 1 din 336