Evenimentul zilei

Ma02192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

Cinci europarlamentari care intenţionau să ajungă în Venezuela la invitaţia lui Juan Guaido, recunoscut de ţările acestora drept preşedinte interimar al Venezuelei, au denunţat duminică refuzul autorităţilor de a-i lăsa să intre pe teritoriul ţării. 

18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

Un enorm steag rusesc a fost atârnat pe o schelă la catedrala din Salisbury duminică, după aproape un an de la atacul cu agent neurotoxic Noviciok. 

18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

Miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) se reunesc luni, 18 februarie, la Bruxelles, în cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE), pe agendă figurând dosarele Ucraina, Venezuela, Siria, Yemen şi Cornul Africii. 

17 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

Aproape 1.800 de persoane au fost evacuate şi transporturile au fost puternic perturbate duminică într-un cartier al Parisului, în timpul unei operaţiuni de deminare a unei bombe de aviaţie din al Doilea Război Mondial, descoperită pe un şantier. 

17 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

Uniunea Europeană (UE) a decis să sancţioneze opt cetăţeni ruşi, aflaţi pe lista neagră pentru responsabilitatea lor în incidentele din Marea Azov în noiembrie 2018. 

16 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

Zidurile unei clădiri a Universităţii din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) s-au prăbuşit sâmbătă, mai multe persoane fiind prinse sub dărâmături, au anunţat agenţiile de presă ruse.

15 Feb 2019
Publicat în Externe

''Există un risc ridicat ca evenimentul propus să poată constitui o ameninţare pentru menţinerea ordinii publice în incinta Parlamentului'', a explicat legislativul UE într-un comunicat.

15 Feb 2019
Publicat în Externe

În întreaga Uniune Europeană se vor aplica, începând din 16 februarie, noile norme ale UE vizând reducerea costurilor şi a formalităţilor pentru cetăţenii care locuiesc în afara ţării lor de origine, a anunţat vineri Comisia Europeană.

15 Feb 2019
Publicat în Externe

Şeful executivului socialist spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat vineri convocarea de alegeri legislative anticipate pentru data de 28 aprilie, după numai opt luni de guvernare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

O cunoscută asociaţie pentru apărarea drepturilor omului din Rusia a fost clasată drept „agent străin” de către justiția rusă, denumire controversată aplicată organizaţiilor care beneficiază de o finanţare provenită din străinătate. 

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Externe

Primul buget propus de premierul socialist Pedro Sanchez de când a preluat conducerea guvernului Spaniei în urmă cu opt luni a fost respins de parlamentul de la Madrid. 

13 Feb 2019
Publicat în Externe

Maria Ressa a fost reţinută la Manila, la sediul site-ului ei, Rappler, cunoscut pentru linia sa critică la adresa controversatului război antidrog lansat de preşedintele Rodrigo Duterte în cadrul căruia au fost ucişi mii de oameni. Ea a plecat de la sediul publicaţiei sub escorta poliţiştilor.

13 Feb 2019
Publicat în Externe

Creşterea efectivelor militare 'va fi semnificativă', de ordinul mai multor sute, a indicat ambasadoarea Georgette Mosbacher în Financial Times, înainte de începerea unei conferinţe internaţionale miercuri care reuneşte circa 60 de ţări la Varşovia. Ea nu a precizat când vor fi desfăşurate aceste suplimentări de trupe.

13 Feb 2019
Publicat în Externe

Statele membre UE au căzut de acord asupra unui compromis cu Parlamentul European şi Comisia Europeană pentru reglementarea gazoductului Nord Stream 2, construit în prezent între Rusia şi Germania, au declarat miercuri pentru DPA surse din cadrul delegaţiei germane.

Pagina 1 din 381