Evenimentul zilei

Mie02192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
19 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus arată că sunt peste 2.000 de morţi în întreaga lume, după ce autorităţile din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, au anunțat, miercuri, 132 de noi decese.

18 Feb 2020
Publicat în Externe

Consiliul Uniunii Europene a adăugat marţi Panama, Seychelles, Insulele Cayman şi Palau pe lista sa de jurisdicţii fiscale necooperante, acestea nepunând în aplicare reformele fiscale la care s-au angajat, până la termenul convenit, indică un comunicat al Consiliului.

17 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Comisia Europeană va lansa miercuri o amplă dezbatere cu privire la inteligenţa artificială, în vederea reglementării unui sector aflat în plină dezvoltare şi dominat în mare parte de SUA şi China, relatează AFP, citată de Agerpres.

17 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Autoritățile ucrainene sunt gata să se angajeze în dialog cu populația civilă a teritoriilor ocupate temporar din regiunile Donetsk și Lugansk, dar nu cu reprezentanții grupurilor armate ilegale Republica Populară Luhansk „RPL” și Republica Populară Donețk „RPD”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Declarația a fost făcută la Conferința de securitate de la München din 15 februarie, potrivit publicației „Gordon”, citat de IPN.

17 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut Rusiei să înceteze să susţină „atrocităţile” comise de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a anunţat Casa Albă duminică, relatează AFP, citată de Agerpres.

16 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Situaţia din Libia rămâne „profund îngrijorătoare”, cu numeroase încălcări ale focului şi ale embargoului asupra armelor, a avertizat duminică Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), potrivit AFP, citat de Agerpres.

16 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Numărul morţilor provocate în China continentală de noul coronavirus se apropia duminică de 1.700, în timp ce primul deces în afara Asiei a fost raportat în Franţa, relatează AFP, citat de Agerpres.

15 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat sâmbătă, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, că SUA vor finanţa proiecte energetice în valoare de un miliard de dolari în ţări din Europa Centrală şi de Est pentru a le consolida independenţa energetică în faţa Rusiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

14 Feb 2020
Publicat în Externe

Fostul premier italian Matteo Renzi a declarat că guvernul de la Roma s-ar putea prăbuşi după ce micul său partid de centru a boicotat o reuniune de cabinet cu privire la o controversată reformă a justiţiei, prim-ministrul în funcţie Giuseppe Conte sugerând ulterior că ar fi pregătit să demisioneze, transmite vineri Reuters.

14 Feb 2020
Publicat în Externe

A declarat comandantul Gardienilor Revoluţiei într-un discurs transmis direct de televiziunea de stat de la Teheran, potrivit Reuters.

12 Feb 2020
Publicat în Externe

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a anunţat că va continua să facă parte din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul creştin-democrat Angela Merkel atât timp cât aceasta va rămâne în funcţie, relatează dpa.

12 Feb 2020
Publicat în Externe

Bilanţul epidemiei provocate de noul coronavirus a depăşit miercuri 1.100 de morţi, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că se teme de o "ameninţare foarte gravă" pentru planetă, chiar dacă numărul zilnic de infectări noi scade, informează AFP.

12 Feb 2020
Publicat în Externe

Marea Britanie să nu-şi facă „nicio iluzie” cu privire la serviciile sale financiare în viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană, a avertizat negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, transmite Reuters.

12 Feb 2020
Publicat în Externe

După rezultatul foarte bun obţinut la alegerile legislative de sâmbătă din Irlanda, lidera Sinn Fein, Mary Lou McDonald, a cerut Uniunii Europene să sprijine proiectul de reunificare a Irlandei, transmite AFP.

Pagina 1 din 408