Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Jurnalist rus: Donbasul este blestemul și ghinionul Rusiei

Jurnalist rus: Donbasul este blestemul și ghinionul Rusiei

05 August 2016 - 

Jurnalistul rus Alexandr Nevzorov, într-un interviu pentru Eho Moskvî, a afirmat că Războiul din Donbas se va încheia pentru Rusia similar cu cel din Afganistan, transmite paginaderusia.ro.

„Donbas continuă să atragă Rusia într-o aventură complet stupidă și rușinoasă. Este clar că vom fi forțați să plecăm de acolo, așa cum am plecat din Afganistan, în dizgrație…E clar că se va termina nu cu o înfrângere, nu cu victorie, ci doar în dizgrație”, a declarat Nevzorov.

Acesta susține că separatiștii din Donbas de acum, ar putea deveni separatiști în Rusia în viitor: „Eu înțeleg că, acum, toți oamenii din Rusia, care au trecut prin tranșeele din Lugansk, pentru ei nu a fost o școala, ci o Universitate a separatismului. Ei din propria experiență au înțeles ce ușor e, doar să vrei, să te îmbeți, să pui mâna pe Kalașnikov și gata. Iată la ce va conduce Rusia toată această liotă de separatiști. Și acum, toți acești absolventi ai Universitatii separatismului, vrând-nevrând, vor aduce obiceiurile lor separatiste în Rusia. Și atunci, puterea, care a alimentat acest mizerabil razboi din Donbas cu rachetete, hrisca, nebuni, criminali, blindate și diesel, va începe să se scarpine în cap până la sânge cănd va realiza ce a făcut. Nu vorbim acum despre situații din viața reală, vorbim despre metodică, vorbim despre percepția simplității extraordinare de către oameni a unor astfel de acțiuni. Ca poți lua de la orice țară câte o bucată de câte ori această țara este slăbită. Dar durata de viață a puterii de la Kremlin nu este nesfârșită. Și apoi, toți acești oameni care cunosc ce usor e sa creezi situațiile separatiste, cu siguranță ca vor încerca să pună în practică cunoștințele”. 

„Iar aprobarea populatiei? Stim foarte bine că poporul, cei 80 sau 96 la suta, sunt în general supusi, ascultători de orice situație. Și vă asigur, după ce Donbasul va fi abandonat, aceeasi penali care astazi plâng de iubire pentru noile republici, vor ridica steaguri galben-albustru și vor cânta despre cât de mare și puternica este Ucraina”, a conchis Nevzorov.

 

Lasă un comentariu