Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Fost ambasador în Rusia, rechemat de la post fiindcă şi-a înşelat nevasta!

Fost ambasador în Rusia, rechemat de la post fiindcă şi-a înşelat nevasta!

21 Octombrie 2016 - 

Ambasadorul olandez în China, Ron Keller, este anchetat după apariția unor informații că ar fi avut o relație secretă cu o angajată locală.

Ministerul olandez al Afacerilor Externe a anunțat că Ron Keller nu va rămâne activ, la postul din Beijing, pe durata investigației, scrie BBC.

Diplomat experimentat, Keller s-a mutat la Beijing în decembrie 2015, după ce a ocupat funcții similare în Turcia și Rusia. Publicația olandeză De Telegraaf a scris, azi, că relația celor doi a ieșit recent la lumină. Femeia lucra și ea la ambasadă, potrivit unor surse citate de ziar.

Diplomații străini din China sunt sfătuiți să nu aibă relații cu angajații locali, din cauza riscului așa-numitei „capcane romantice”, în care sunt implicate localnice, care activează ca agenți ai guvernului chinez. Ministerul de Externe de la Haga nu a comentat informațiile publicate, dar a anunțat că anchetează situația în urma unei plângeri și întotdeauna ia în serios reclamațiile. Keller se află acum în Olanda și este foarte puțin probabil să se mai întoarcă la Beijing. El nu a făcut niciun comentariu legat de suspendarea sa.

Lasă un comentariu