Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Decizie istorică luată de Biserica Catolică! Papa Francisc le permite preoților să ierte femeile care au avortat

Decizie istorică luată de Biserica Catolică! Papa Francisc le permite preoților să ierte femeile care au avortat

21 Noiembrie 2016 - 
Foto: Agerpres Foto: Agerpres

Papa Francisc le permite preoților să ierte femeile care au făcut avort. Suveranul Pontif a făcut acest anunț, într-o scrisoare, relatează CNN.

„Vreau să reafirm încă o dată faptul că avortul este un grav păcat din moment ce pune capăt unei vieţi inocente. În acelaşi timp, pot spune că nu există păcat pe care mila Domnului să nu îl şteargă atunci când se întâlneşte cu o inimă care se căieşte. Fiecare preot trebuie să devină un ghid, un sprijin şi o alinare pe lungul drum al celor care caută reconcilierea. Astfel, le acord tuturor preoţilor puterea să le ierte pe cele care au păcătuit prin avort.”

Papa Francisc acordase deja, temporar, tuturor preoţilor puterea  de a ierta avortul, în perioada Anului Sfânt, de pe 8 decembrie până pe 20 noiembrie, potrivit libertatea.ro.

„Am decis să acord tuturor preoților, pentru Anul Jubiliar, posibilitatea de a absolvi de păcat avortului pe toți cei care l-au provocat și care, cu inimă pocăită, cer iertare”, a declarat, în 2015, Papa Francisc. Tonul solemn din scrisoarea sa sugerează că această modificare ar putea dura cel puţin pentru restul mandatului său papal.

În religia romano-catolică, avortul este considerat un păcat extrem de grav, care poate duce la excomunicare automată, până când păcatul le este iertat în urma unei confesiuni. În trecut, doar un episcop sau un dohovnic special desemnat într-o dioceză puteau să ofere iertarea pentru comiterea unui avort.

Lasă un comentariu