Evenimentul zilei

Mie04252018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Crimeii pentru încă un an. Cum și-au motivat demnitarii europeni decizia

Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Crimeii pentru încă un an. Cum și-au motivat demnitarii europeni decizia Recomandat

19 Iunie 2017 - 

Miniștrii de externe din țările-membre ale UE au prelungit, fără a discuta, sancțiunile împotriva Crimeii pentru încă un an, a anunțat Consiliul UE. 

Termenul interdicțiilor actuale urma să expire la 23 iunie. Se anunță că decizia a fost luată “ca răspuns la anexarea ilegală de către Rusia a Crimeii și Sevastopolului până la 23 iunie 2018”. Consiliul amintește că, “măsurile vizează cele două teritorii” și interzic cetățenilor și companiilor de pe teritoriul UE să importe produse de pe peninsulă, să investească în economia regiunii, să presteze servicii turistice, să exporte anume mărfuri și tehnologii din domeniul transportului, comunicațiilor și energeticii, dar și cele legate de extracția și prelucrarea petrolului, a gazelor și mineralelor. 

Sancțiunile împotriva Crimeii au fost introduse pentru prima data în iunie 2014 și au început cu interzicerea importului de mărfuri în UE fără certificate ucrainene. Ulterior, Europa a limitat exportul în regiune a unei liste de produse și a interzis categoric investițiile în peninsulă. 

În același timp, SUA și UE au semnat un document, prin care mai mulți deputați din teritoriul anexat Rusiei, au interdicția de a vizita statele. Washingtonul a declarat în repetate rânduri că embargoul rămâne valabil atâta timp, cât Rusia va controla peninsula. 

 

Lasă un comentariu