Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Miroase a sancțiuni mai dure sau chiar a praf de pușcă? Reuniune de gradul zero a Consiliului de Securitate al ONU, după ultima racheta lansată de Phenian

Miroase a sancțiuni mai dure sau chiar a praf de pușcă? Reuniune de gradul zero a Consiliului de Securitate al ONU, după ultima racheta lansată de Phenian Recomandat

29 August 2017 - 

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Coreea de Nord va avea loc azi după-amiază la New York, la solicitarea Tokyo şi a Washingtonului, după lansarea unei rachete nord-coreene care a survolat Japonia marţi dimineaţa, relatează AFP, citând surse diplomatice.

Convocarea acestei reuniuni urmează unei convorbiri telefonice între preşedintele american Donald Trump şi premierul japonez Shinzo Abe. Cei doi înalţi oficiali au convenit „să sporească presiunea asupra Coreii de Nord", potrivit şefului guvernului nipon.

Cetăţenii japonezi au fost treziţi din somn marți dimineață de alarmă, care-i avertiza că ar putea fi ţinta unui atac cu bombă.

Guvernul nipon a anunţat că nu a încercat să intercepteze racheta care a trecut pe deasupra insulei Hokkaido, informează Reuters.

Aceasta este prima rachetă nord-coreeană care survolează Japonia de când la conducerea regimului de la Phenian se află Kim Jong-Un, anunță Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării american, colonelul Rob Manning, a confirmat că racheta nord-coreeană a survolat Japonia, dar a indicat că aceasta nu a pus în pericol SUA, scrie stiripesurse.ro.

 

Lasă un comentariu