Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky dezamăgit de votul pro-Rusia la APCE

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky dezamăgit de votul pro-Rusia la APCE

25 Iunie 2019 - 

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky este dezamăgit de decizia APCE prin care a fost restabilit dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.

Zelensky mai spune că despre votul în APCE a discutat săptămâna trecută atât cu cancelarul german Angela Merkel dar și cu președintele Franței Emanuel Macron.
„Am spus atunci, revenirea Rusiei poate fi posibilă doar după ce Rusia va îndeplini cererile principaile ale AP. Îmi pare rău că partenerii europeni nu ne-au auzit. Mulțumesc delegației ucrainene care a luptat până la final”, scrie Zelensky pe Facebook.
 Acesta speră că decizia APCE nu a fost impulsionată de gânduri materiale dar anume cele declarate: apărarea drepturilor omului.
„Aș vrea să mai văd cum cei care au votat pentru revenirea delegației Ruse în cadrul asambleei să apere și să ceară altă revenire - revenirea marinalori ucrainei care sunt acum ostatici”, mai scrie Zelensky.
Consiliul Europei a restabilit ieri dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară (APCE), după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.
Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni, cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. Deputații din Ucraina, Georgia, Polonia și statele baltice au votat împotrivă.

Lasă un comentariu