Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Spania se aşteaptă la un număr record de turişti străini în această vară

Spania se aşteaptă la un număr record de turişti străini în această vară

04 Iulie 2019 - 

Spania se aşteaptă la un număr record de turişti străini în această vară, ceea ce va marca al şaptelea an de creştere consecutivă, a declarat ministrul Turismului, Comerţului şi Industriei, Reyes Maroto, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume după Franţa şi are un aport de aproape 12% la Produsul intern brut al ţării. „Spania va atinge un nou record în ceea ce priveşte numărul vizitatorilor străini, ne aşteptăm la peste 29,6 milioane, cu o jumătate de milion mai mult decât vara trecută. Şi cheltuielile turiştilor străini ar urma să ajungă la un nivel record. Ne aşteptăm la o creştere de 3,2% în perioada iulie-septembrie, până la aproximativ 33,9 miliarde de euro (38,3 miliarde de dolari)”, a declarat Reyes Maroto.

Spania vrea să atragă noi turişti, în special din China, dar vrea şi o consolidare de pe pieţele mature, cum ar fi Marea Britanie şi Germania. Mai puţin de 1% dintre chinezii care au efectuat călătorii peste hotare au ales Spania pentru vacanţele lor, a precizat ministrul Industriei.

Conform datelor oficiale, anul trecut aproximativ 18,5 milioane de britanici şi 11,4 milioane de nemţi au vizitat Spania. 

Lasă un comentariu