Evenimentul zilei

Joi02202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Ucraina va primi de la Uniunea Europeană un ajutor de 500 milioane de euro

Ucraina va primi de la Uniunea Europeană un ajutor de 500 milioane de euro

09 Iulie 2019 - 

Potrivit lui Vladimir Zelenski, în baza acordurilor semnate, Uniunea Europeană va oferi Ucrainei aproximativ 500 de milioane de euro drept asistență financiară.

La summit au participat ministrul de externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini și comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn.
Acordurile semnate de Ucraina și Uniunea Europeană se referă în primul rând la acordarea de asistență financiară. În special, UE va aloca suma de 80 de milioane de euro pentru a sprijini eficiența energetică, iar alte 20 de milioane în acest scop vor fi transferate de Germania.
Un pachet financiar separat de 10 milioane de euro va fi acordat pentru dezvoltarea Donbasului și zonei Azov. Fondurile vizează, printre altele, îmbunătățirea accesului la serviciile administrative pentru persoanele strămutate și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din regiune.
În plus, Uniunea Europeană va aloca 40 de milioane pentru reforme privind descentralizarea, pe care Ucraina a început să le introducă cu sprijinul UE după schimbarea guvernului în 2014.
Un alt pachet de 20 de milioane de euro va finanța proiectul „Inițiativa anticorupție”, care are drept scop consolidarea instituțiilor anticorupție.
În același timp, alocarea acestor fonduri va depinde de îndeplinirea mai multor condiții, inclusiv de implementarea deplină a reformelor în domeniul combaterii spălării banilor sau verificarea declarațiilor electronice privind veniturile funcționarilor.

Lasă un comentariu